Студенти-медійники відвідали тренінг із блогінгу та цифрової безпеки

30 Вересня, 2022

Семінар-тренінг «Цифровий блогінг і громадська безпека у військовий час», організований кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій, проходив 28-29 вересня.

У перший день тренінгу учасникам розповіли про важливість сторителінгу, познайомили з особливостями подкастингу, поділилися лайфхаками стосовно просування медіа у соцмережах. Тренери передбачили для студентів каву-паузу і ланч. Наприкінці дали конкретні поради щодо дотримання кібербезпеки.

«Наша організація працює в сфері інформування щодо розвитку молодіжного блогерства для праці з соцмережами і, можливо, самопросування. На цю нашу ініціативу ми отримали грант від фонду Чорноморського трасту. Цей проєкт реалізується Києвом на два регіони: на Кропивницьку і Черкаську область. Я є координатором у Черкаській області», — розповідає голова Міжнародного благодійного фонду «Небайдужі» Маїна Кулик.

«На мою думку, тема цифрової безпеки в часи війни особливо актуальна. Ворог чинить протиправні дії не тільки на фронті, але й в кіберсередовищі. Знати про цифрові загрози, розуміти, як убезпечити власні дані — важливо й для журналістів зокрема. Криптостійкий пароль, двохфакторна аутентифікація, шифрування інтернет-з’єднання, антивірус, безпечні месенджери, розрізнення фішингу — це допоможе зберегти персональні цифрові дані», — зауважує старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Світлана Коваль.

Наступного дня на семінар запросили медіатренерку Олену Литвинову, яка знайомила учасників з функціональністю блогінгу. Вона розповіла про можливості пошуку роботи, розвитку власної справи, творчої реалізації завдяки особистому блогу. Також студенти активно ставили запитання, що стосувалися просування у соцмережах.

«Захід дуже подобається. Інформативний, багато цікавого саме про те, як розвинути свій контент, як почати свою справу. Ну і в майбутньому для нашої спеціальності це важливо», — ділиться враженнями студентка 2-Ж курсу Анна Могильна.

Зазначимо, що у жовтні МБФ «Небайдужі» планує проведення десяти блог-кафе. П’ять із них будуть присвячені інструментам арт-терапії, а інші п’ять — розвитку соціальних мереж.

Автор: студентка 2-PR курсу Анна Поленякіна
Фото: студентка 2-PR курсу Карина Нездолій, старша викладачка Світлана Коваль

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

21 Жовтня, 2022
Чоловікам легше влаштуватися на високооплачувану роботу?

Публікуємо цикл авторських матеріалів Наталії Черкашенко «Гендерні стереотипи очима сучасного студентства», підготовлених на основі проведеного нею  соціологічного дослідження* Згідно з даними Держстату,…

14 Листопада, 2022
Викладачі журналістики відвідали підсумкову конференцію за програмою «DESTIN»

Підсумкова зустріч Ради правління та координаційної групи міжнародного проєкту програми Європейського Союзу Erasmus+ KA2 DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в…

15 Травня, 2019
Journalism professors asked graduates and employers about the quality of the media education

Within the project «Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity, and Professionalism» («DESTIN») journalism graduates of Bohdan Khmelnytsky…

8 Листопада, 2019
Секрети «ідеального» інтерв’ю розповіла Ольга Гуржій третьокурсникам

Журналістка телеканалу «UA: Черкаси» та випускниця Черкаського національного університету імені  Богдана  Хмельницького Ольга Гуржій зустрілася із майбутніми журналістами. Захід відбувався…