Навчальна телевізійна лабораторія «Студентська телестудія»

28 Вересня, 2023

Студентське ТБ ЧНУ – студентське телебачення Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Проєкт ініційований та повністю реалізований студентами й викладачами кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Студенти-журналісти створюють власні телевізійні програми й випуски новин у сучасній телестудії, яку відкрили 2014 року за сприяння фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» у межах проєкту «Цифрові медіа в університетах». Загальний бюджет проєкту на обладнання мультимедійної телестудії та апаратної монтажу становить понад 300 тис. грн.

За допомогою тележурналістських комплексів, професійних комп’ютерів, що можна паралельно використовувати для прямих ефірів, звукового обладнання, FullHD відеомікшера, аудіомікшера та спеціалізованого студійного світла, студенти створюють повноцінні телевізійні новини. Ведучі новин послуговуються спеціальною аудіосистемою. В апаратній відеомонтажу встановлені спеціальні журналістські комп’ютери, аудіомікшери та відеомікшери, які допомагають студентам знімати програми в прямому ефірі для YouTube і записувати їх.

У 2021 році в межах проєкту Erasmus+ KA2 «DESTIN» (Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism) отримано для телестудії два комп’ютери, телекамеру Panasonic зі штативом, спеціальне світло, мікрофон та аудіосистема Sennheiser, навушники, карти пам’яті.

 



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: