Викладачі журналістики відвідали семінар для тренерів за програмою «DESTIN»

8 Грудня, 2019

Семінар із підготовки тренерів для проведення експертного оцінювання освітніх програм і навчальних планів із журналістики (Training for Trainers) відбувався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка з 2 до 4 грудня 2019 року в межах проекту «DESTIN».

У тренінгу взяли участь доцентка, завідувачка кафедри журналістики реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького Тетяна Бондаренко, а також старша викладачка кафедри Світлана Коваль.

Семінар проводив професор Інституту мистецтв, дизайну і технологій Дан Лері (Ірландія) Девід Квін. Він презентував зразки навчального плану (дескриптори) та принципи побудови й структури навчальних курсів. Також у межах тренінгу учасники обговорили організацію стажування, працевлаштування студентів-журналістів, процедури й систему оцінювання навчання й роботи викладачів в Інституті мистецтв, дизайну і технологій Дан Лері.

Викладачі десяти українських університетів – учасників проекту Еразмус+ КА2 DESTIN («Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм») обговорили проекти оновлених освітніх програм, їхню узгодженість із національними та європейськими стандартами, а також SWOT_аналіз_ бакалаврських та магістерських програм. Учасники тренінгу мали змогу отримати фідбек від європейських колег щодо подальшого плану дій та роботи команди із розроблення курсів.

– Нині ми працюємо над оновленням освітніх програм для бакалаврів та магістрів відповідно до Європейської рамки кваліфікацій та стандартів ЄС. У кінці березня 2020 року кафедра представлятиме англомовні версії бакалаврської та магістерської програм із журналістики для очного експертного оцінювання європейськими колегами щодо готовності до впровадження до навчального процесу за європейськими нормами. Отже, із вересня 2020–2021 навчального року студенти-журналісти ЧНУ ім. Б. Хмельницького здобуватимуть освіту за новими навчальними програмами, – зауважує завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

 

Позначки:



Коментарі:

Одна відповідь до “Викладачі журналістики відвідали семінар для тренерів за програмою «DESTIN»”

  1. Світлана Коваль :

    Переклад SWOT-аналізу бакалаврської програми виконано на найвищому рівні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

31 Жовтня, 2023
Теми курсових робіт на 2023-2024 н.р.

До вашої уваги – теми курсових робіт ОС “Бакалавр” спеціальності 061 “Журналістика” денної та заочної форм навчання за 2023-2024 н.р.

16 Вересня, 2020
Першокурсники-журналісти, рекламники й PR-ники святково розпочали своє навчання в ЧНУ

Цьогорічних бакалаврів і магістрів зустріла 15 вересня кафедра журналістики, реклами та PR-технологій. Урочиста подія для новачків відбулася на зеленій галявині…

10 Січня, 2020
Визначили переможців конкурсу імені Олега Прокопенка

Результати конкурсу на найкращу відеоісторію оголосили 9 січня в ННІ української філології та соціальних комунікацій ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Про…

10 Грудня, 2021
У ЧНУ обговорили, як висвітлювати тему паліативу

Семінар “Як писати в медіа про паліативну допомогу?” провели представники проекту “Паліативна допомога – право кожного” для студентів-медійників навчально-наукового інституту…