Академічна мобільність: з Черкас до Валмієри

6 Березня, 2024

Якщо ви думаєте, що студентське життя — це лише сидіння в аудиторії та складання іспитів, вітаю, ви помиляєтесь. Нині кожен з нас може здійснити свою мрію про навчання за кордоном, яке так сильно романтизують в соціальних мережах. Ось і ми — четверо дівчат з Черкаського національного університету вирішили скористатися такою можливістю і поїхати на семестр на навчання за кордон до Відземського університету в Латвії. Що ми про це думаємо, поживши тут близько місяця? Почнемо з початку!

Ми приїхали до містечка Валмієра в очікуванні нових вражень, знайомств та, можливо, горстки пригод. І, чесно кажучи, латвійський народ зустрів нас з розпростертими обіймами! Перші кроки в чужій країні завжди трохи (ні) нервові, але тут ми відчули себе як вдома. Від ввічливих посмішок до готовності прийти на допомогу в будь-який момент — наше перебування тут розпочалося з гарного старту.

А культурний обмін? Як щодо українського борщу з салом і пампушками? Наші нові друзі з Грузії, Латвії, Вірменії та Казахстану вперше скуштували ці страви на культурному вечорі. На столі під час культурного вечора грала симфонія смаків, а атмосфера була теплою, наче всі ми знали один одного дуже давно. І хоч наша мова може бути різною, але якщо ти говориш від душі – розуміють усі.

Тож як це працює? Академічна мобільність — це не лише можливість отримати нові знання та досвід у навчальних закладах інших країн. Це також шанс поглибити розуміння світу через спілкування з різними культурами. Тож якщо ви все ще роздумуєш, чи варто вам спробувати мобільність, чи ні, скажу вам одне: це чудовий спосіб познайомитися з іншими культурами!

Юлія Сотула, магістрантка ОП “Цифрові медіа, рекламні та PR-комунікації”

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

26 Червня, 2023
Книжковий арсенал відвідали студенти-видавці

На XI Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал” побували студенти освітньої програми “Видавничий бізнес і сучасні комунікативні технології” разом із доценткою кафедри…

5 Жовтня, 2022
Презентацію книги про Івана Піддубного відвідали студенти ННІ УФСК

Книгу “Іван Піддубний: весь світ упав до ніг твоїх” презентувала авторка Ірина Прилуцька, випускниця спеціальності “Видавнича справа та редагування”, нині…

24 Грудня, 2021
Артем Новіков: “Побувавши в Америці, я ще більше полюбив Україну”

Про особливості навчання в США за програмою «The Global UGRAD Program» розповів журналістам телеканалу “Антена” Артем НОВІКОВ, студент-магістрант ОП “Журналістика….

20 Квітня, 2022
Наслідки війни для психічного здоров’я людини: якими вони будуть?

Росія розпочала повномасштабну війну з Україною вночі 24 лютого. Відтоді минуло майже два місяці. За даними ООН, від початку війни…