Як проводити журналістські розслідування, дізнавалися студенти-медійники

19 Травня, 2023

Співзасновник Черкаської інформаційної агенції “18000” Сергій Макаренко провів тренінг “Як працювати з базами даних під час журналістського розслідування” для студентів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Захід організувала завідувачка кафедри Тетяна Бондаренко.

“Якщо у вас є інтерес до розслідувань, вам не треба йти кудись у суд, писати звернення. Ви, всього-на-всього, маєте знати десять джерел, із яких ви можете взяти більшість потрібної вам інформації”, – поділився Сергій Макаренко.

Журналіст показав студентам основні сайти, де можна перевірити інформацію про публічних осіб. Серед них виокремив сайт 007.org.ua, доступ до якого є вільним. Тут можна перевірити використання бюджетних коштів офіційних організацій.

Під час зустрічі з викладачами та студентами Сергій розповів про власне навчання в інституті на спеціальності “Українська мова та література”, початок кар’єри в журналістиці, особливості роботи в медіа та співпрацю з різними редакціями Черкас. Він неодноразово згадував випускників кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, з якими співпрацює.

“Я обов’язково запам’ятаю поради, які нам дав Сергій Макаренко. Це не просто якісь правила зі старого підручника, а реальний досвід успішного журналіста. Сподіваюся, в майбутньому я зможу проявити себе так само яскраво, як це зробив Сергій”, – поділилася враженнями студентка 1-PR курсу Марія Калина.

Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко зазначила, що зараз студенти вивчають курс “Журналістське розслідування”, а це один із найскладніших жанрів.

“Коли в нас постає питання вивчити досвід інвестигейторів, то ми розуміємо, що на Черкащині цих людей дуже мало», – підкреслила важливість тренінгу Тетяна Григорівна.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

21 Вересня, 2020
10-кілометровий забіг подолали студенти разом із завідувачкою кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ

Майбутні журналісти, рекламники й піарники разом із завідувачкою кафедри взяли участь у легкоатлетичному забігу «Черкаська десятка», подолавши дистанцію в десять…

19 Лютого, 2020
ХХІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ “РОДЗИНКА”

Шановні студенти, аспіранти, викладачі!   ЗАПРОШУЄМО Вас узяти участь у роботі  XХІІ Всеукраїнської наукової конференції молодих учених   „Актуальні проблеми…

17 Жовтня, 2022
Портрети ідеального чоловіка та жінки

Публікуємо цикл авторських матеріалів Наталії Черкашенко «Гендерні стереотипи очима сучасного студентства», підготовлених на основі проведеного нею  соціологічного дослідження* Справжній чоловік будує кар’єру,…

20 Вересня, 2021
Кафедра журналістики ЧНУ в межах міжнародного проєкту «DESTIN» отримала техніку

Кожен із 10 партнерів проєкту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм» отримав сучасне обладнання:…