«Церква – це найконсервативніший суспільний інститут», – Андрій Шиманович

25 Лютого, 2021

Зустріч з Андрієм Шимановичем, настоятелем храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, викладачем Черкаського національного університету пройшла на кафедрі журналістики, реклами та PR-технологій. Подія відбулася 23 лютого, – про це повідомляє наш кореспондент.

Отець Андрій розповів про особливості розвитку сучасної православної церкви та тонкощі висвітлення релігійної тематики у ЗМІ. Священнослужитель поділився власним шляхом до віри: “Коли я був студентом, я не був віруючим. Я був атеїстом, але завдяки читанню прийшов до усвідомлення того, що саме релігійний світогляд є для мене правильним. Вже після завершення університету мені прийшла думка вступати до семінарії.”

Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR- технологій, організаторка заходу переконана, що навчання потребує різних форматів: «Бінарне викладання – одна з можливостей поглянути на проблему крізь міждисциплінарне світло. Здається, це цікаво, коли про особливості роботи журналіста з релігійною темою говорить не лише викладач, а й священнослужитель. Андрій Шиманович не вперше запрошений до нас на заняття. Він пропонує власне бачення одвічних проблем та не уникає гострих запитань про ставлення цертки до сучасних викликів».

Захід відвідали студенти-журналісти 1-3 курсів, для яких актуальною є проблема написання текстів різноманітного характеру, зокрема, релігійного.

“Спікер дійсно мені сподобався, як експерт, і як людина. У цілому, було дуже цікаво, я ні на хвилину не відволіклась від лекції”, – ділиться враженнями Анна Музиченко, студентка 1-Ж курсу.

Авторка: Анна Харченко

Фото: Діана Просяник

Докладніше про подію дивіться в сюжеті “Студентського телебачення ЧНУ”

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

19 Березня, 2024
Вебінар про журналістські розслідування від Слідство.інфо провели для студентів-медійників

Анна Бабінець, редакторка-засновниця, керівниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» розповіла майбутнім медійникам про основи роботи над розслідуванням. Вебінар організований кафедрою журналістики,…

28 Вересня, 2023
Студенти ННІ УФСК відвідали патріотично-виховний захід

Навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій влаштував доброчинний пікнік “Знайомство з першим курсом” для всіх охочих з інституту. Виїзд…

15 Листопада, 2015
Поговоримо но-новому?

Скільки годин на тиждень майбутній “бодібілдер клавіатури” має проводити за вивченням англійської? Чи не має взагалі? Може й дійсно, навіщо…

6 Жовтня, 2021
Студенти-видавці волонтерили на книжковому фестивалі

Майбутні видавці працювали волонтерами на Четвертому Черкаському книжковому фестивалі. Захід тривав із 1 до 3 жовтня у Черкаській обласній філармонії….