Світлана Коваль провела семінар для вчителів

11 Лютого, 2022

Онлайн-семінар «Цифрові технології сучасної освіти» провела старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Світлана Коваль.

Заняття відбулося для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури та історії в КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» 10 лютого 2022 року. До заходу долучилися понад 70 вчителів Черкаського району.


Учасники семінару дізналися про інструменти для онлайн-викладання, інтерактивні вправи та ігри, які можна застосовувати на уроках, а також про основи візуалізації інформації (інфографіку, презентації тощо).

Спікерка схарактеризувала функціонал дошки “Padlet” для онлайн-навчання і систематизації інформації, а також можливості “Google Jamboard” (створювати інформаційні матеріали для заняття, використовувати безліч різноманітних картинок, ілюстрацій, які легко завантажуються на слайд; проводити опитування за допомогою картинок – кожен учень може додавати те, що знайде самостійно, виконувати вправи; розповідати історії за допомогою картинок; разом пригадувати те, про що говорили на попередніх заняттях тощо).

Особливе зацікавлення в слухачів викликав безкоштовний онлайн-інструмент графічного дизайну https://www.canva.com/. Платформа дозволяє користувачам створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент для соціальних мереж. Для навчання розробники пропонують шаблони для планів уроків, таблиці, сертифікати, сториборди, закладки, розклади занять, унаочнення тощо.

Під час нинішніх реалій варто вміти застосовувати всі можливі онлайн-інструменти для покращення викладання предметів. Тим паче сьогодні є достатньо безкоштовних платформ, які пропонують багато можливостей для удосконалення вмінь та навичок вчителя. Після проведення семінару домовилися ще про одне заняття із докладним вивченням та застосуванням на практиці інструментарію Сanva, – зауважила Світлана Коваль.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

1 Вересня, 2023
Знайомство з першокурсниками відбулося в ННІ УФСК

Навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій зустрів та привітав із Днем знань своїх першокурсників. Розпочали зустріч дирекція та викладачі…

5 Січня, 2020
Залюблена в журналістську справу

Журналістика для студентки Анжеліки Музиченко – це покликання   Автор: Тетяна Мироненко, 2-М

1 Листопада, 2019
Студенти-рекламники взяли участь у фестивалі «Інший погляд»

Дев’ятий молодіжний фестиваль соціальної реклами «Інший погляд» відбувся в Національному університеті «Одеська юридична академія» 25 – 27 жовтня 2019 року….

13 Січня, 2020
У здоровому тілі здорово жити

Спортивний режим у виконанні Олексія Шевченка   Автор: Тетяна Мироненко, 2-М