Оголошено конкурс студентських журналістських робіт «Медіапростір крізь призму праволюдяності»

31 Березня, 2021

Кафедра журналістики, реклами та PR-діяльності оголошує про проведення конкурсу студентських журналістських робіт на тему «Медіапростір крізь призму праволюдяності».

Конкурс студентських журналістських робіт є загальноуніверситетським.

Місія конкурсу: сприяти якісним змінам у журналістській / медійній освіті та стимулювати розвиток медіадіяльності на цінностях прав людини.

Мета конкурсу: залучити студентів до виготовлення конкурсних робіт на тему прав людини та сприяти популяризації теми прав людини в медіапросторі.

Організація конкурсу. Організатори конкурсу — Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, кафедра журналістики, реклами та PR-діяльності, Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Центр прав людини ZMINA, Програма розвитку ООН в Україні та у партнерстві з Черкаським обласним осередком НСЖУ, газетою «Черкаський край», Черкаським регіональним суспільно-політичним інтернет-виданням «Прочерк», Інформаційним агентством «Вичерпно».

Початок конкурсу студентських робіт — 31 березня 2021 року.

Дедлайн подання робіт — 17 травня 2021 року.

Ознайомитися з Положенням конкурсу можна тут.

Заповнити заявку на участь в конкурсі можна за покликанням.

Конкурсна участь охоплює такі номінації:

Інклюзія в дії. Матеріали цієї номінації передбачають просування ідей залучення до соціуму всіх груп населення (зокрема, представників маломобільних і вразливих груп населення), принципів універсального дизайну, інклюзивних рішень.

Ні — мові ворожнечі! Матеріали цієї номінації передбачають розкриття теми запобігання різним видам насильства і неприпустимості мови ворожнечі.

PROактивність. Матеріали цієї номінації передбачають висвітлення медіаісторій і форм громадського активізму на захист прав людини.

Свобода слова не має меж? Матеріали цієї номінації передбачають розкриття теми утисків свободи слова, цензурування, самоцензури в професійній журналістській діяльності в умовах конфлікту (соціального, політичного, воєнного тощо).

Ґендерна рівність. Матеріали цієї номінації передбачають розкриття теми протидії ґендерній дискримінації, сексизму, вживання ґендерно маркованої лексики тощо.

У фокусі. Теми матеріалів цієї номінації не підпадають під жодну з вищезазначених номінацій, але стосуються захисту прав людини.

Кожний учасник на власний розсуд обирає, в якому жанрі готує свою журналістську роботу.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

18 Квітня, 2024
Вибір внутрішньогалузевих фахових дисциплін на 2024-2025 н.р.

Для формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувача на 2024/2025 навчальний рік, студенти мають визначитися з вибірковими навчальними дисциплінами.Шановні студенти! Оберіть, будь ласка, внутрішньогалузеві дисципліни. Гугл-форма для вибору ОП “Журналістика”: https://forms.gle/C67nMsyHT2rhKmcu9…

15 Грудня, 2019
Анна Серьоженкова: Новий рік для мене – це чергова можливість зарядитися позитивними емоціями та енергією для нових звершень

Анна Серьоженкова, студентка першого курсу магістратури спеціальності «Журналістика (Медіакомунікації)». 2019 рік подарував їй чимало перемог, подолання комплексів, новий досвід та…

26 Жовтня, 2022
5 джерел для пошуку можливостей

Часто молодь не знає про той величезний обсяг усього цікавого та корисного, що їм доступний.  Причина проста: нам невідомо, де…

4 Листопада, 2022
Чому волонтерство корисне?

Я не збрешу, якщо скажу, що саме волонтерство дало мені змогу реалізувати себе повною мірою, вільно подорожувати світом, набути  цінного…