Студенти-журналісти вчилися бути радійниками

28 Листопада, 2019

Майстер-клас для майбутніх медійників відбувся наприкінці листопада. Ініціатором зустрічі стала доцент кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Наталія Ковтун. Про це повідомляє наш кореспондент.

Лінійна продюсерка українського радіо «Рось» Олена Захарова та керівник творчої групи Мар’яна Ободовська провели майстер-клас для студентів. Радійниці розповіли про обов’язки радіоведучого та тонкощі роботи зі студійною апаратурою. Студенти також дізналися про історію становлення ефірного радіомовлення на Черкащині, специфіку роботи в прямому ефірі.

«На радіо  важливо те, як ви говорите. Голос, даний від природи, можна розвивати, навіть, якщо ви маєте не дуже радійний тембр», – наголосила Олена Захарова.

Студентам запропонували поділитися на групи та продумати концепцію власної музичної програми, кожен охочий міг спробувати попрацювати зі студійною апаратурою.

Стейкхолдери акцентували увагу на тому, що робота на радіо – хороший стартап у журналістиці та неабияка можливість зробити «власне ім’я».

Своїми враженнями від майстер-класу поділилася студентка 2-Ж курсу Ірина Горпинчук:

– Мені дуже сподобалося, було справді цікаво слухати професіоналів своєї справи. Зустріч із потенційними роботодавцями змотивувала і надихнула мене на саморозвиток.

Діана Мателега, 2-Ж

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

17 Липня, 2024
Культурна адаптація під час Erasmus у Латвії

Мій досвід навчання за програмою Erasmus у Латвії став знаковим етапом у моєму академічному та особистісному розвитку. Перебування в новій…

8 Травня, 2019
Викладачі журналістики запитали випускників і роботодавців про якість медійної освіти

У межах проекту «Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism» («DESTIN») («Журналістська освіта задля демократії в…

1 Липня, 2024
Магістрантки-медійниці ініціювали заснування Літньої медійної школи для студентів і старшокласників та провели тренінг

Магістрантки кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кореспондентки «Суспільне Черкаси» Дар’я Шевченко й Тетяна Недбайло, ініціювали заснування…

1 Вересня, 2021
Робочі навчальні плани на 2021 – 2022 навчальний рік

До вашої уваги – робочі навчальні плани до освітньо-професійних програм усіх курсів