«Книга – це можливість самореалізуватися», – Юлія Чабаненко

20 Квітня, 2023

Студенти-медійники навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій  долучилися до творчої зустрічі «Книговидання в умовах воєнного стану». 

Захід відбувся в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка 19 квітня напередодні Всесвітнього дня книги й авторського права. Співорганізатором стала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

Запрошеною гостею була засновниця «Черкаської майстерні друку» Юлія Чабаненко. Із 1999 року вона працює у видавничому бізнесі, а з 2004 року офіційно зареєстрована як видавчиня. На початку зустрічі спікерка розповіла про розвиток її видавництва та людей, які сприяли цьому. Переломним моментом для «Черкаської майстерні друку» стало повномасштабне вторгнення рф.

«У нас була невелика перерва в роботі, а згодом ми вирішили її відновити. Я була ініціатором того, щоб колеги перестали дивитися новини на робочому місці, а натомість запропонувала слухати класичну музику. Моя ідея спрацювала, і робота нашого видавництва стабілізувалася», – зазначила видавчиня Юлія Чабаненко.

Присутні мали змогу поспілкуватися зі спікеркою, поставити запитання та обмінятися враженнями.   Видавчиня поділилася історією про те, як неодноразово вигравала грантові проєкти, та зазначила, що за 2022 рік побачили світ 32 книги.

У зв’язку з війною у видавництві з’явилися нові формати. Зокрема, спільно з авторкою Ксенією Цимбал вдалося видати психологічно-розвантажувальний щоденник «Все буде добре». Основне його завдання – психологічна реабілітація військовослужбовців. У ньому є багато вправ для дихання та розвитку нейрографіки. Юлія Чабаненко наголосила на тому, що зараз в Україні немає єдиної документованої процедури щодо психологічного відновлення захисників, тому цей щоденник є додатковим інструментом.

Крім того, спікерка поділилася власними вподобаннями щодо літератури й зазначила, що сама любить читати книги різних жанрів, головне, щоб вони були написані українською мовою.

Її розповідь про роботу видавців була змістовною і корисною для кожного, особливо для присутніх студентів, які навчаються за цією спеціальністю.

«Юлія Анатоліївна дуже розумна жінка, яка для мене є прикладом. Було цікаво почути історію її професійного росту. Багато цінних порад я запам’ятаю з цієї зустрічі й обов’язково буду їх використовувати у своїй професійній діяльності», – поділилася враженнями студентка 3-ВБ курсу Оксана Ковтюх.

Кореспондент: студентка 2-PR курсу Юлія Шиш
Фото: студентка 2-ВБ курсу Марія Слинько

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

29 Грудня, 2019
Статистика пожеж за рік

Рятувальники ДСНС підбили підсумки 2019 року. У них було чимало перемог, подій і викликів. Як повідомляє прес-служба відомства, за ці…

23 Квітня, 2024
Випускниці поділилися досвідом із майбутніми рекламниками

Тренінг представників рекламної агенції «Стрілка» відбувся для студентів-піарників на кафедрі журналістики, реклами та PR-технологій Під час заходу співзасновниця «strilka.agency» Тетяна…

19 Березня, 2024
Вебінар про журналістські розслідування від Слідство.інфо провели для студентів-медійників

Анна Бабінець, редакторка-засновниця, керівниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» розповіла майбутнім медійникам про основи роботи над розслідуванням. Вебінар організований кафедрою журналістики,…

26 Червня, 2023
Книжковий арсенал відвідали студенти-видавці

На XI Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал” побували студенти освітньої програми “Видавничий бізнес і сучасні комунікативні технології” разом із доценткою кафедри…