Міжнародний правник. Стартове місце: Хогвартс

3 Листопада, 2022

Цей молодий та амбітний чоловік тямить у міжнародній освіті та проєктах. За його плечима чимало виграних грантів та стипендій. Остання найбільша перемога – грант на навчання одразу в трьох (!) університетах Європи: Університет Глазго (Велика Британія), Інститут міжнародних досліджень Барселони (Іспанія), Університет у Радбуді ( Нідерланди). Це – Микола Бабій, міжнародний правник.
Завдяки ж чому його мрія стала реальністю?..

– Розкажи коротко про стипендію, яку тобі вдалося вибороти?

– LLM [магістр права – ред] із міжнародного права глобальної безпеки, миру та розвитку – стипендіальна програма Європейського Союзу «Еразмус Мундус», яка передбачає отримання спільного магістерського ступеня від провідних університетів Європи.

– Які етапи відбору тобі необхідно було пройти?

– Аплікаційна заявка, яка складалася з мотиваційного листа, резюме, пітвердження необхідного рівня англійської мови (TOEFL – 100 балів і вище), рекомендаційні листи з університету / від роботодавця, диплом бакалавра та додатки з успішністю, інші підтверджувальні документи.

– Що для тебе було найбільшим челенджем?

– Досягнення високої академічної успішності в університеті та водночас поєднання стажувань, роботи, участі в проєктах за професійним спрямуванням до подання на стипендію.

– Чому, на твою думку, комісія вибрала тебе серед тисячі інших аплікантів?

– Відповідність рівня здобутої освіти, професійного досвіду, реалізованих проєктів та планів дослідження цілям і вимогам цієї магістерської програми.

– Як ти плануєш використати отримані знання?

– Планую працювати в міжнародних організаціях.

– Що б ти порадив молодим людям, які мріють про подібні досягнення, але сьогодні не мають такого досвіду, як у тебе?

– Багато працювати над собою, кидати виклики та не боятися помилок, знайти конкретну сферу академічного, професійного інтересу, реалізовувати себе в ній.

Артем Новіков, студент 2 курсу магістратури “Медіакомунікації”

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

15 Листопада, 2015
Поговоримо но-новому?

Скільки годин на тиждень майбутній “бодібілдер клавіатури” має проводити за вивченням англійської? Чи не має взагалі? Може й дійсно, навіщо…

1 Жовтня, 2020
Теми кваліфікаційних робіт за 2020-2021 н.р.

До вашої уваги – теми кваліфікаційних робіт ОС “Бакалавр” спеціальності 061 “Журналістика”

5 Березня, 2019
Journalism professors work on an implementation of the project «Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism» (DESTIN)

Currently, the staff of the Department of Journalism, Advertising and PR-Technology is working on the project «Journalism Education for Democracy…

19 Лютого, 2021
Студенти ЧНУ відвідали тренінг з військової журналістики

Тренінг «Військова журналістика: особливості роботи – від полігону до передової» відбувся у Черкаському національному університеті. Захід приурочений до Дня військового…