Міжнародний правник. Стартове місце: Хогвартс

3 Листопада, 2022

Цей молодий та амбітний чоловік тямить у міжнародній освіті та проєктах. За його плечима чимало виграних грантів та стипендій. Остання найбільша перемога – грант на навчання одразу в трьох (!) університетах Європи: Університет Глазго (Велика Британія), Інститут міжнародних досліджень Барселони (Іспанія), Університет у Радбуді ( Нідерланди). Це – Микола Бабій, міжнародний правник.
Завдяки ж чому його мрія стала реальністю?..

– Розкажи коротко про стипендію, яку тобі вдалося вибороти?

– LLM [магістр права – ред] із міжнародного права глобальної безпеки, миру та розвитку – стипендіальна програма Європейського Союзу «Еразмус Мундус», яка передбачає отримання спільного магістерського ступеня від провідних університетів Європи.

– Які етапи відбору тобі необхідно було пройти?

– Аплікаційна заявка, яка складалася з мотиваційного листа, резюме, пітвердження необхідного рівня англійської мови (TOEFL – 100 балів і вище), рекомендаційні листи з університету / від роботодавця, диплом бакалавра та додатки з успішністю, інші підтверджувальні документи.

– Що для тебе було найбільшим челенджем?

– Досягнення високої академічної успішності в університеті та водночас поєднання стажувань, роботи, участі в проєктах за професійним спрямуванням до подання на стипендію.

– Чому, на твою думку, комісія вибрала тебе серед тисячі інших аплікантів?

– Відповідність рівня здобутої освіти, професійного досвіду, реалізованих проєктів та планів дослідження цілям і вимогам цієї магістерської програми.

– Як ти плануєш використати отримані знання?

– Планую працювати в міжнародних організаціях.

– Що б ти порадив молодим людям, які мріють про подібні досягнення, але сьогодні не мають такого досвіду, як у тебе?

– Багато працювати над собою, кидати виклики та не боятися помилок, знайти конкретну сферу академічного, професійного інтересу, реалізовувати себе в ній.

Артем Новіков, студент 2 курсу магістратури “Медіакомунікації”

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

24 Жовтня, 2022
Фактори, що впливають на  формування гендерних стереотипів: думка молоді

Публікуємо цикл авторських матеріалів Наталії Черкашенко «Гендерні стереотипи очима сучасного студентства», підготовлених на основі проведеного нею  соціологічного дослідження* Гендерні стереотипи постійно використовуються…

10 Січня, 2020
Визначили переможців конкурсу імені Олега Прокопенка

Результати конкурсу на найкращу відеоісторію оголосили 9 січня в ННІ української філології та соціальних комунікацій ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Про…

10 Грудня, 2021
У ЧНУ обговорили, як висвітлювати тему паліативу

Семінар “Як писати в медіа про паліативну допомогу?” провели представники проекту “Паліативна допомога – право кожного” для студентів-медійників навчально-наукового інституту…

2 Листопада, 2022
Як написати ефективний мотиваційний лист

Мотиваційний лист є одним із ключових елементів проходження на будь-який проєкт. Він дає змогу комісії дізнатися більше про вас та…