Студенти-медійники побували на патріотичному заході

11 Листопада, 2019

 

«Форум медіапатріотів: 5 років національної свідомості» відбувся в Зеленій Бучі 25-27 жовтня. Третьокурсник-піарник Артем Новіков та майбутні журналістки 3-4 курсів Анжеліка Музиченко й Дар’я Роженкова взяли участь у заході.

Про це повідомляє кореспондентка пресслужби ННІ УФСК.

Протягом трьох днів понад 100 учасників форуму досліджували розвиток інформаційного простору України та формування масової свідомості. За словами медіаексперта, голови «Школи медіапатріотів» Євгена Бондаренка, мета заходу полягала в аналізі практики медіадискурсу за останні п’ять років та зміцнення інформаційних кордонів країни.

– Ми хочемо показати успішні проєкти, щоб люди з різних сфер сприяли формуванню сталого українського медіадискурсу, щоб надалі ми не тільки йшли паралельно один з одним, але й знаходили сфери перетину для співпраці та взаємопідтримки, – зауважив Євген Бондаренко. Про це йдеться на офіційному сайті «Ukrainecrisismediacenter».

Гості заходу брали участь у панельних дискусіях, майстер-класах, прослухали виступи українських і міжнародних спікерів. Під час форуму порушили питання мови, національно-патріотичного виховання, цивілізаційної ідентичності, культурного розвитку та поширення патріотичних ідей через мистецтво. Також обговорили туристичні проєкти «Твоя країна», «Ukraїner», які допомагають пізнати країну та зрозуміти настрої, ментальність українців із різних областей.

Як зазначив письменник, літературознавець і видавець Ростислав Семків під час панельної дискусії «Неминуча культура», література має досліджувати українську свідомість.

Співзасновниця ГО «Конгрес активістів культури», кураторкапроєкту «Арт-мобільність України» Людмила Ничай наголосила на тому, що необхідно надавати молоді можливості для самовираження. Через відчуття потрібності країні можна виховувати патріотизм.

– Форум медіапатріотів став своєрідною платформою для переосмислення тих процесів, що відбуваються в Україні. Я мав змогу поспілкуватися з відомим політологом Віталієм Портниковим, а також обговорити питання, які мене хвилюють разом з іншими спікерами, – поділився враженнями студент Артем Новіков, який навчається за освітньою програмою «Реклама та PR у медіагалузі».

Організатори заходу: Міністерство молоді та спорту України, Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації, ГО «Школа медіапатріотів».

Авторка: Дар’я Роженкова, 4-Ж

Фото надані організаторами «Форуму медіапатріотів: 5 років національної свідомості»

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

24 Вересня, 2020
Піарники з агрохолдингу МХП зустрілися з майбутніми журналістами й рекламниками

Корпоративні видання підприємства «Урожай» та Благодійного фонду «МХП – Громаді» презентували сьогодні студентам-третьокурсникам кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного…

26 Червня, 2023
Книжковий арсенал відвідали студенти-видавці

На XI Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал” побували студенти освітньої програми “Видавничий бізнес і сучасні комунікативні технології” разом із доценткою кафедри…

26 Грудня, 2022
«Диплом, може, і покладете в шухляду, але знання, опановані в університеті, будуть точно потрібні», – Мар’яна Верховцева

Випускниця-журналістка, авторка збірки «Незміннозакохана» Мар’яна Верховцева під час зустрічі зі студентами та викладачами поділилась історією свого успіху, розповіла про пошук…

22 Червня, 2023
Все про сучасну фотографію: студенти-медійники провели фотовиставку

Виставка фоторобіт “Все про сучасну фотографію” пройшла у кав’ярні “the Room” 19 червня. Автори світлин – студент 2-Ж курсу Едуард…