Майбутні журналісти відвідали місцевий телеканал «ВІККА»

7 Листопада, 2019

Студенти-третьокурсники спеціальності «Журналістика» побували на екскурсії на базі практики –      черкаському телеканалі «ВІККА» 6 листопада. Захід відбувся за ініціативи старшого викладача кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Світлани Коваль у межах вивчення курсу «Журналістський фах (телевізійна журналістика)».

Головна редакторка телеканалу «ВІККА» Юлія Кропива розповіла про історію становлення та структуру телеканалу, про контентне наповнення ефіру, особливості продукування власних телепрограм і проектів. а також про специфіку роботи телевізійників.

– Журналіст має не тільки знати, як написати текст, поводитися в кадрі, але й знайти героя для сюжету, вміти розговорити реципієнта, аби отримати необхідний синхрон для сюжету. Важливо бути стресостійким, оскільки не завжди люди охоче дають коментар медійникам, – зазначила Юлія Кропива.

Викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Світлана Коваль розповіла, що задля покращення якості журналістської освіти університет активно налагоджує роботу зі стейкхолдерами.

– Екскурсія місцевим телеканалом корисна в межах вивчення навчального курсу. Також цей захід допоможе визначити вимоги до студентів, які ставлять роботодавці, та сприятиме розумінню того, якого спеціаліста ми випустимо після бакалаврату, щоб він був конкурентноспроможним на медіаринку, – додала Світлана Коваль.

Під час екскурсії студенти мали змогу попрацювати зі суфлером та начитати текст на камеру. Такий майстер-клас провела журналістка та ведуча «ВІККА-спорт» Вікторія Хамаза.

– Приємно було побути в ролі ведучої. До цього не доводилося працювати із суфлером, але все вийшло з першого разу. Також хотілось би побувати і на всеукраїнських каналах та побачити їхні телестудії, – зауважила студентка 3-Ж курсу Анжеліка Музиченко.

Студент Антон Таран розповів, що йому дуже сподобалася екскурсія, особливо вразило технічне обладнання  та дизайн студії.

Докладніше дивіться у сюжеті «Студентського телебачення ЧНУ» https://www.youtube.com/watch?v=UzP-6DsUaQU

 

Автор: Альона Войцеховська, 3-Ж

Фото: Світлана Коваль, викладачка

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

14 Січня, 2020
Grammar Tips
20 Вересня, 2021
Кафедра журналістики ЧНУ в межах міжнародного проєкту «DESTIN» отримала техніку

Кожен із 10 партнерів проєкту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм» отримав сучасне обладнання:…

22 Листопада, 2015
У Черкаському національному студентів-журналістів вчили створювати новини

Практичну лекцію із тележурналістики для майбутніх медійників Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 20 листопада провела ведуча телеканалу «112 Україна»…

5 Листопада, 2022
Основна умова реалізації жінки – народження дитини

Публікуємо цикл авторських матеріалів Наталії Черкашенко «Гендерні стереотипи очима сучасного студентства», підготовлених на основі проведеного нею  соціологічного дослідження* Часто  жіночу самореалізацію, її…