Навчальна радійна лабораторія «Радіо ЧНУ»

12 Вересня, 2023

Перші випуски студентського радіо в першому корпусі Черкаського національного університету імені Богдана зазвучали ще у 2005 році з аудиторії 328, де від самого будівництва була встановлена система оповіщення на випадок надзвичайних ситуацій.

Це були переважно різнотематичні програми, першими авторами яких стали тодішні першокурсники-журналісти: Євген Артеменко, Анна Голосінська, Євген Соловйов, Надія Шпитько та інші.

Другим яскравим етапом розвитку студентського радіо став період, коли на навчання у 2008 році прийшли студенти-першокурсники Олександр Литвиненко та Андрій Чернега, які фактично всі роки навчання жили радіо та згуртували навколо себе команду радійників. Хлопці за підтримки тодішнього  Директора ННІ УФСК Ігоря Погрібного встановили на кожному поверсі першого корпусу ЧНУ сучасні колонки для того, аби поліпшити якість звуку.
Університетське радіо тоді було лише дротовим, а тому звучало лише в одному із чотирьох корпусів ЧНУ.

Так поступово склалося, що на другому курсі під час вивчення курсу  «Радіожурналістики» студенти журналісти створювати новинні та тематичні радіопрограми, які звучали для студентів першого корпусу на перерві кілька разів на тиждень.

У цей період програми для студентського радіо створювали: Ірина Малюкова, Галина Мазур (Діденко), Марія Голуб, Наталія Косінова, Анастасія Моргун (Щербак), Катерина Ключка (Волошин), Ольга Хорошко, Яна Лимаренко та багато-багато інших тодішніх студентів-журналістів.

У 2013 році на навчання вступили Андрій Вєкова, Ольга Гуржій, Вікторія Скубацька, Тетяна Зозуля, Олег Магльований та Дарина Дячок.

Оля, Вікторія та Таня створювали тематичні програми для радіо, начитували новини. Андрій Вєков запам’ятався своїми якісними спортивними програмами, якісно готував і класно начитував свої програми.

У березні 2018 року командою на чолі з Нікітою Шевелем (Аксьоновим) було розроблено проєкт першого студентського радіо в Черкасах. Творча група у складі, Дмитра Кураси та Володимира Левченка й інших розробила концепцію цього радіо. Також було створено сторінку «Студентське радіо ЧНУ»  в соцмережі «Facebook»», де можна було прослухати ефіри.

У 2021 році студент-рекламник Владислав Ващенко в межах свого кваліфікаційного проєкту здійснив ребрединг студентської радіостанції, оновивши її позаефірне та ефірне промо (джингл, слоган, перебивки рубрик, музичну заставку).

https://radiochnubh.webflow.io


Проєкт модернізації подкастної



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: