Бути журналістом – престижно

21 Грудня, 2015

Професія журналіста цікава та творча, адже йому завжди доводиться спілкуватися з новими людьми, бувати у різноманітних місцях в Україні або ж навіть і в світі. Журналіст у сучасних умовах праці навіть уявити не може, з якої події йому треба написати матеріал: чи то з культурного заходу, чи то із гарячої точки на війні. Представники цієї сфери діяльності дуже потрібні, адже, зважаючи на нинішню ситуацію в країні, суспільство потребує об’єктивних та неупереджених журналістських матеріалів.

Тож яким є журналіст у сучасних засобах масової інформації? Насамперед це людина, яка орієнтується у всіх сферах життя і зможе підтримати розмову на будь-яку тему: чи то інтерв’ю треба буде брати у високоосвіченого науковця, чи то у селянина. Не менш важливо, щоб журналіст був незаангажованим. Адже у період українсько-російської інформаційної війни читачі потребують не однобокої інформації, а обґрунтованих матеріалів, які зможуть допомогти краще зрозуміти певну проблему чи ситуацію. Саме від засобів масової інформації залежить те, як читач чи глядач сприйме інформацію, тож журналіст повинен пам’ятати, що він певною мірою формує думку суспільства.

Звичайно, з розвитком технологій медійник повинен вправно вміти написати сюжет матеріалу, відзняти його, змонтувати та інше. Нині журналіст є і коректором своїх матеріалів, і редактором, і режисером, і монтажником.

На останок, вважаю, що журналіст у сучасному світі повинен мати таку рису характеру –  як людяність. Він повинен уміти чути людей, розуміти їхні проблеми, жити їхніми історіями. А також бачити у кожному співбесіднику особистість і спілкуватися  з ним на рівних.

Віталіна Безверха, 3-Ж



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: