Дмитро Кондратович про досвід навчання в США та особливості американської системи освіти

31 Жовтня, 2022

– Де Вам довелося навчатися в США?

–  У 2021 році навчався за програмою «Global UGRAD», у штаті Кентакі.

– Який формат навчання був у Вашому університеті в США?

– Загалом стандартний формат роботи: студенти відвідували лекції, щотижня виконували завдання, складали екзамени.

– Які предмети Ви вивчали?

– За вимогою програми, мені потрібно були взяти один предмет з американістики, один предмет на вибір та принаймні 2 предмети з моєї основної спеціальності. Це були «History of the Old South», «Studio Art for Non-Majors», «Process Management» та «Marketing Research».

– Які переваги американської системи навчання, порівняно з українською, Ви можете назвати?

Життя та навчання в кампусі. Це дуже економить час студента.Тобі не потрібно витрачати зайвий час на те, щоб дістатися університету, на приготування їжі. Тому ти витрачаєш цей час цілком на навчання.

Ресурси для навчання. Студенти мають нескінченні ресурси: бібліотеки з усіма актуальними книжками, які тільки можна знайти, онлайн-ресурси, наукові видання, бізнес-журнали та газети, кімнати з 3D-моделювання тощо.

Комфортне навчання. В усіх класах є кондиціонери, проєктори. Ніколи не буває спекотно чи холодно. Кімнати для навчання в бібліотеках зроблені так, щоб кожен знайшов місце, де б йому було зручно працювати.

– Які взаємини між викладачами та студентами в США?

–  Дуже відкриті. Часто бувало, що студенти могли попити каву з викладачами. Вони розповідають історії з життя. Одного разу на лекції мій професор поважного віку зачитав реп на історичну тему. Можна сказати, що взаємини помітно тепліші, ніж в Україні.

–  Чи порадите Ви студентам брати участь у цій програмі?

– Так, звичайно. Не тільки в цій, а в інших подібних програмах також. Це дуже важливо не марнувати свої золоті роки навчання тільки в українському університеті.

Артем Новіков, студент 2 курсу магістратури “Медіакомунікації”

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

22 Листопада, 2015
У Черкаському національному студентів-журналістів вчили створювати новини

Практичну лекцію із тележурналістики для майбутніх медійників Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 20 листопада провела ведуча телеканалу «112 Україна»…

18 Січня, 2024
ЗАПОЧАТКОВАНО ПРОФЕСІЙНІ КІНОВЕЧОРИ

Студенти-медійники провели «Професійний КІНОВЕЧІР», ініційований у межах Школи для викладачів від Слідство.Інфо. Студенти та викладачі мали змогу ознайомитися з документальним…

5 Жовтня, 2023
Першокурсники ННІ УФСК взяли участь у загальноуніверситетській посвяті

Студенти навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій долучилися до посвяти першокурсників 5-го жовтня. Подія відбулась на університетській площі перед…

1 Листопада, 2022
Основна умова реалізації чоловіка – успішна кар’єра

Публікуємо цикл авторських матеріалів Наталії Черкашенко «Гендерні стереотипи очима сучасного студентства», підготовлених на основі проведеного нею  соціологічного дослідження* Дехто може вважати, що…