Лекцію-тренінг із медіаграмотності для вчителів провела викладачка Світлана Коваль

28 Березня, 2024

Захід відбувся 27 березня в загальноосвітній школі №15 м. Черкаси в межах  проведення педагогічної ради “Оптимізація безпеки освітнього процесу в умовах воєнного стану: цифрова, домедична та психологічна інтеграція в освітньому середовищі”.

Старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Світлана Коваль зосередила увагу на темах медіаграмотності як однієї з найважливіших навичок сьогодення, на особливостях поширення інформації в соціальних мережах та як розрізняти маніпуляції, дезінформацію, шахрайства. Лекторка наголосила також на важливості перевірки інформації перед поширенням.

Акцентуючи на важливості розвитку критичного мислення та навичок аналізу медіаінформації, Світлана Коваль зазначила, що у сучасному світі ці навички стають запорукою безпеки в умовах інформаційної війни. Діти, за її словами, мають розпізнавати недостовірні джерела, фейки та пропаганду.


“Лекція стала важливим кроком для розуміння ролі вчителів у формуванні навичок критичного мислення у школярів. Учасники отримали корисні поради та інструменти, які допоможуть їм ефективно впроваджувати практику медіаграмотності в навчальному процесі”, — зауважила заступник директора з виховної  роботи Жанна Тарасенко.

Фото: Алла Матвієнко 

Відеоматеріали підготовлені в межах проєкту Erasmus+ KA2 «DESTIN. Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism». Його мета – удосконалення журналістської освіти в Україні, її наближення до західноєвропейських стандартів.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

21 Лютого, 2023
День відкритих дверей: огляд освітніх можливостей та майстер-клас у телестудії.

День відкритих дверей для абітурієнтів відбувся в Навчально-науковому інституті української філології та соціальних комунікацій 18 лютого. Відвідувачі мали змогу ознайомитися…

13 Березня, 2023
XХV Всеукраїнська наукова конференція молодих учених «Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених»

Шановні студенти, аспіранти, викладачі! ЗАПРОШУЄМО Вас узяти участь у роботі XХV Всеукраїнської наукової конференції молодих учених „Актуальні проблеми природничих і…

25 Жовтня, 2021
Секрети виготовлення якісних книг розкрила студентам-видавцям Юлія Чабаненко

Безпосередньо ознайомитися з процесами виготовлення друкованої продукції мали змогу нещодавно студенти першого та третього курсів ОП «Видавничий бізнес, редагування та…