День відкритих дверей: огляд освітніх можливостей та майстер-клас у телестудії.

21 Лютого, 2023

День відкритих дверей для абітурієнтів відбувся в Навчально-науковому інституті української філології та соціальних комунікацій 18 лютого. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з освітніми програмами, побачити аудиторії навчання та взяти участь у майстер-класі в телестудії.

Захід розпочався з привітання директорки ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксани Іванченко, яка розповіла про освітні можливості для абітурієнтів інституту.

Для зацікавлених у майбутній професії журналіста івент продовжився на локаціях кафедри журналістики, реклами та PR-технологій. Абітурієнти відвідали смарт-аудиторію та мультимедійну лабораторію «DESTIN», а також ознайомилися з освітньо-професійними програмами, що запропоновані на кафедрі. Студенти-медійники розповіли про різноманітність курсів та спеціалізацій, які допоможуть абітурієнтам знайти своє місце у журналістиці, рекламі чи PR, видавничій галузі.

У межах дня відкритих дверей абітурієнтам також розповіли про проєкт Erasmus+ DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм», який успішно впровадили на кафедрі журналістики, реклами та PR-технологій. Саме завдяки цьому проєкту відбулося удосконалення освітніх програм із журналістики, оновлення технічного обладнання, змінено стратегію викладання, що відкриває нові можливості для студентів.

Один із найцікавіших моментів дня відкритих дверей – екскурсія телестудією та майстер-клас із телеінтерв’ю. Студенти-третьокурсники спеціальності “Журналістика” розповіли про різне студійне обладнання: відеокамери, світло, звук, апаратну монтажу, а також продемонстрували,  як працюють телевізійники та пояснили, що потрібно знати та вміти для того, аби бути успішним у професії.

У підсумку, день відкритих дверей став чудовим способом для абітурієнтів та школярів старших класів дізнатися більше про професію журналіста. Вони також мали можливість поспілкуватися зі студентами та викладачами, що дало змогу отримати більш докладну інформацію про освітні програми та можливості навчання на кафедрі.

Докладніше – дивіться у сюжеті студентського телебачення ЧНУ https://www.youtube.com/@journalist_ck_ua

Фото – студент 3-ВБ курс Андрій Найда

Нагадаємо, що кафедра журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ із 2018 року буре участь у проєкті Erasmus+ KA2 DESTIN «Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism». Його мета – удосконалення журналістської освіти в Україні, її наближення до західноєвропейських стандартів.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

14 Листопада, 2015
Ліквідувати борги студенти Черкаського національного зможуть у лютому

Ліквідувати академічну заборгованість після зимової сесії студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького зможуть…

8 Грудня, 2015
Оксана Кравченко: «Я божевільно закохана в життя… І в смерть»

Студентка-журналістка, яка навчається на 3 курсі, Оксана Кравченко (псевдонім Діана Реймерс) написала більше сотні віршів та декілька десятків прозових творів….

11 Грудня, 2023
Воркшопи для вдосконалення української мови провела Тетяна Бондаренко

Інтерактивні зустрічі для співробітників ІТ-компанії «CHI Software» і для відвідувачів української біотехнологічної компанії «Біофарма» провела Тетяна Бондаренко, кандидатка філологічних наук,…

22 Червня, 2023
Все про сучасну фотографію: студенти-медійники провели фотовиставку

Виставка фоторобіт “Все про сучасну фотографію” пройшла у кав’ярні “the Room” 19 червня. Автори світлин – студент 2-Ж курсу Едуард…