Магістрантки-медійниці ініціювали заснування Літньої медійної школи для студентів і старшокласників та провели тренінг

1 Липня, 2024

Магістрантки кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кореспондентки «Суспільне Черкаси» Дар’я Шевченко й Тетяна Недбайло, ініціювали заснування Літньої медійної школи для студентів і старшокласників. На першій зустрічі тренерки поділилися своїм досвідом і провели тренінг «Як писати про забудову міста». Захід відбувся 28 червня за участі викладачів кафедри та студентів-медійників.


“Надзвичайно важливо пам’ятати про професіоналізм і знати, як об’єктивно висвітлювати будь-яку конфліктну тему”, – зазначила на початку заходу завідувачка кафедри Тетяна Бондаренко.


Під час тренінгу кореспондентки розповіли про підготовку до написання матеріалів та про те, як правильно працювати з офіційними документами.
“Робота над такими матеріалами – завжди складна, оскільки це суперечливі теми з великою кількістю документів та нових понять”, – зауважила тренерка Тетяна Недбайло.
Також магістрантки пояснили студентам, як фахово підходити до будь-якої проблеми та до кого звертатися по експертну думку.
“У вас може бути позиція, але важливо обʼєктивно представляти всі сторони конфлікту”, – наголосила Тетяна Недбайло.
Спікерка Дарія Шевченко звернула увагу на те, що люди – головне в журналістських матеріалах. Кореспондентка радить спілкуватися з громадянами, які мають чітку сформовану думку, позицію та емоції. На думку магістрантки, залучати експертів та активістів – важливо для якісних матеріалів.

Для другої практичної частини учасники тренінгу перемістилися на нову локацію – до скверу імені Богдана Хмельницького, звідки відкриваються краєвиди Замкового узвозу й Долини троянд. Заслужений архітектор України, голова правління ВАТ “Черкасцивільпроєкт” Анатолій Нагорний розповів про важливість розуміння журналістами історичних відомостей, збалансованого подання думок. Головний проєктант повідомив про те, що заплановано збудувати в історичній частині міста: житлові будинки, паркувальні місця, магазини сувенірів, гончарню, кафе, паркові зони та ін.

Максим Титаренко зацікавився проєктом забудови Замкового узвозу. «Цікава ідея з наповненням першого поверху. Кафе, магазин вишиванок, сувенірів, розваги, спорт… Нарешті будуть цивілізовані туалети. Головний архітектор проєкту розповів про те, що тут буде й підземна парковка. У мене є автівка, тому як водій уважаю, що це гарне рішення».
Водночас Олександра Гончаренко розповіла про свої враження так: «Я ознайомилась з історією, яку розповів архітектор цього проєкту. Тут, виявляється, колись жили черкасці. Я хочу, щоб тут побудували красивий парк і це стало місцем для прогулянок».

Студентка 1-PR курсу Дар’я Цимбаліст каже, що відвідувала б такі тренінги частіше, адже вони приносять багато знань: “Мені завжди було цікаво писати журналістські матеріали. Цінно чути досвід людей, які працюють у цій сфері. Важливо знати, як правильно писати про забудову, щоб не стати на чийсь бік та залишатися неупередженим”.

Авторка матеріалу: студентка 1-Ж курсу Анастасія Донець.
Фото: студентка 2-PR курсу Олександра Гончаренко

Докладніше дивіться в сюжеті СтудТБ ЧНУ

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

22 Червня, 2022
«Допомога журналістам під час війни: що можуть зробити експерти?»

22 червня кафедра журналістики, реклами та PR-технологій долучилася до експертного обговорення для медійників, студентів, медіаекспертів та всіх зацікавлених. Разом з…

8 Листопада, 2019
Секрети «ідеального» інтерв’ю розповіла Ольга Гуржій третьокурсникам

Журналістка телеканалу «UA: Черкаси» та випускниця Черкаського національного університету імені  Богдана  Хмельницького Ольга Гуржій зустрілася із майбутніми журналістами. Захід відбувався…

19 Лютого, 2021
Студенти ЧНУ відвідали тренінг з військової журналістики

Тренінг «Військова журналістика: особливості роботи – від полігону до передової» відбувся у Черкаському національному університеті. Захід приурочений до Дня військового…

2 Грудня, 2019
Як писати людські тексти для соціальних мереж розповіла Тетяна Козловська

     Наша випускниця, а нині успішний копірайтер, фрилансер видання «Cosmopolitan Ukraine» поділилася професіональним досвідом. Зустріч відбулася 29 листопада. Організатором і…