Чому волонтерство корисне?

4 Листопада, 2022

Я не збрешу, якщо скажу, що саме волонтерство дало мені змогу реалізувати себе повною мірою, вільно подорожувати світом, набути  цінного досвіду та завести нові знайомства. Дізнаймося більше, чому волонтерство –  це круто!

1. Дає вам відчуття мети.

Можливо, ви зможете знайти свою мету, якщо станете волонтером і станете частиною чогось більшого, ніж ви самі. Наприклад, якщо ви вийшли на пенсію, неочікувано залишилися без роботи або втратили кохану людину, допомога іншим може надати вашому життю нового сенсу та підтримувати розумову стимуляцію.

2. Забезпечує відчуття спільності.

Волонтерство може допомогти вам відчути зв’язок із тими, кому ви допомагаєте в суспільстві. Цей досвід може підштовхнути вас до участі в інших аспектах спільноти, таких як місцева політика або адвокація програм, які, на вашу думку, важливі.

3. Допомагає вам зустріти нових друзів.

Волонтерство – це чудовий спосіб зустріти нових друзів, а також зміцнити  зв’язки з друзями, сім’єю чи з колегами. Як волонтер ви спілкуєтеся з людьми різного соціального статусу, що дає вам змогу дізнатися інші думки.

4. Підвищує ваші соціальні навички.

Волонтерство дає змогу поспілкуватися з новими людьми та вдосконалити свої соціальні навички . Проводячи багато часу, працюючи з іншими людьми та використовуючи соціальні навички (активне слухання та управління взаєминами), ви матимете змогу розвивати ваші майбутні особисті та ділові стосунки.

5. Покращує самооцінку.

Волонтерство може підвищити вашу самооцінку та впевненість у собі. Коли ви робите те, що, на вашу думку, є вагомим і цінним для вашої спільноти, це дає вам відчуття досягнення, яке може допомогти почуватися більш повноцінним у житті.

6. Навчає вас цінних навичок.

Навчання та практичний досвід, який ви отримуєте під час волонтерства, можуть допомогти навчитися нових навичок, а також розвинути ті, які у вас уже є.

7. Забезпечує перспективи працевлаштування.

Окрім формування цінних навичок і набуття досвіду, під час волонтерства ви також можете зустріти людей, які будуть вашими наставниками або принаймні частиною вашої професійної соціальної мережі. Якщо ви продовжуватимете кар’єру у сфері, де працюєте волонтером, ваші зв’язки також можуть допомогти збільшити перспективи роботи.

8. Наповнює життя задоволеннями.

Багато людей використовує волонтерство як спосіб займатися своїми хобі, одночасно змінюючи ситуацію. Наприклад, якщо вас цікавить прогулянка на природі, ви можете стати волонтером у своєму громадському саду або допомогти в дитячому літньому таборі.

9. Може допомогти вам стати більш щасливим.

Часто приємно сприяти проєктам та організаціям, які для вас щось означають. Ці хороші відчуття можуть допомогти зменшити наслідки стресу, гніву чи тривоги у вашому житті.

10. Виводить із зони комфорту.

Завдяки волонтерській роботі, ви можете подолати особисті труднощі, пов’язані з виходом із зони комфорту та з творенням чогось нового з людьми, яких ви можете не знати. Перед вами як волонтером  можуть постати різні проблеми, які вимагають навичок критичного мислення, що допоможуть  особистому розвитку.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

28 Вересня, 2023
Студенти ННІ УФСК відвідали патріотично-виховний захід

Навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій влаштував доброчинний пікнік “Знайомство з першим курсом” для всіх охочих з інституту. Виїзд…

28 Березня, 2024
Лекцію-тренінг із медіаграмотності для вчителів провела викладачка Світлана Коваль

Захід відбувся 27 березня в загальноосвітній школі №15 м. Черкаси в межах  проведення педагогічної ради “Оптимізація безпеки освітнього процесу в…

8 Січня, 2020
Жіночність. Сила

Вправи жіночної Анни Половинки зі зброєю Перша допомога – це необхідні вміння та практика Автор: Тетяна Мироненко, 2-М

5 Березня, 2019
Journalism professors work on an implementation of the project «Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism» (DESTIN)

Currently, the staff of the Department of Journalism, Advertising and PR-Technology is working on the project «Journalism Education for Democracy…