Як уникнути пожежі через дитячі розваги?

6 Січня, 2020

Усім відомо про велику любов дітей до вогню. За повідомленнями рятувальників, відсоток пожеж, які виникають від так званих дитячих пустощів із вогнем, стабільно високий, і часто наслідки цих пожеж трагічні. Найчастіше діти граються з сірниками, розводять багаття чи запалюють петарди. Найпоширенішими місцями для ігор є квартири, горища, двори, сходові майданчики, підвали.

 

Часто батькам доводиться залишати дітей удома самих, а потім – викликати пожежників. Причини вельми прості: дорослі залишають у доступних місцях сірники, запальнички або опалювальні електроприлади, іноді забувають їх вимкнути. Якщо діти надумають відчинити дверцята грубки, де горять дрова чи вугілля, то палаючі головешки або іскри можуть випасти на підлогу. Пустощі малюків із, здавалося б, нешкідливими електроопалювальними приладами теж можуть довести до біди.

Дитячі ігри, неуважність і необережність іноді є причиною падіння палаючої свічки,гасової лампи або розпеченої праски, кип’ятильника. Причому, наслідуючи дорослих, діти використовують не тільки сірники, запальнички, курильні трубки, а й праски, кип’ятильники та інші небезпечні прилади.

У зимовий період дуже популярні різні піротехнічні вироби: бенгальські вогні, петарди. Їх нерідко купують, як і ялинкові електрогірлянди, у сумнівних виробників, які гарантують якість виробів і їхню безпеку тільки на словах. Під час використання навіть сертифікованих виробів часто сам споживач (доросла людина) не дотримується правил безпеки. А що вже говорити про дітей, захоплених передчуттям забави і самого процесу.

Перед тим як залишити дітей вдома самих на період зимових канікул, обов’язково проведіть із ними роз’яснювальну роботу. На видному місці необхідно залишити номери телефонів екстрених служб, батьків, решту контактів, куди дитина зможе зателефонувати в разі загрозливої ситуації.

Сірники, запальнички, легкозаймисті речовини треба сховати у недоступному для малечі місці та пояснити, що ігри з ними призводять до трагічних наслідків. Дітям варто повідомити, що,коли вони самі вдома,їм заборонено користуватися електроприладами, газовими плитами без особливої потреби, адже через власну неуважність діти можуть залишити їх увімкненими, а це своєю чергою спричинить пожежу.

 

Дотримання основних правил безпечної поведінки допоможе уникнути неприємностей та дасть змогу гарно провести вільний час!

 

Автор: Ярослав Нестеренко

Позначки:



Коментарі:

15 відповідей до “Як уникнути пожежі через дитячі розваги?”

  1. Лана :

    Інформація дуже корисна і для батьків, і для дітей

  2. Анна :

    Крутий матеріал, дуже корисна та актуальна інформація.

  3. Артем :

    Дуже важлива інформація! Дитячі пустощі з вогнем це дуже небезпечно!

  4. Сергій :

    Чудова робота! Круто!

  5. Анатолій :

    Корисні поради, дякую!)

  6. Людмила :

    Супер! Обов‘язково використаю під час бесід з учнями в школі. Дякую автору)

  7. Світлана :

    Інформація корисна і повчальна.

  8. Світлана :

    Дякую за поради, корисний матеріал!!!

  9. Валентина :

    Інформація актуальна, викладена доступно та грамотно. Дякую за небайдужість!

  10. Тетяна :

    Супер! Гарно підібрані і грамотно оформлені рекомендаціі будуть корисними для шкільного учителя ОБЖД та класних керівників.

  11. Ярослав Нестеренко :

    Дякуємо за відгуки!

  12. Світлана :

    Дуже потрібні рекомендації. Молодець.

  13. Евгений :

    Полезная информация✔️

  14. Валентина :

    Інформація важлива, та не слід забувати і про безвідповідальне ставлення дорослих, які залишають діток самих. Саме дорослі мають усвідомити, що їхнє несерйозне ставлення до цієї проблеми може призвести до трагічних наслідків

  15. Олександр :

    Дуже цікава інформація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

6 Березня, 2024
Академічна мобільність: з Черкас до Валмієри

Якщо ви думаєте, що студентське життя — це лише сидіння в аудиторії та складання іспитів, вітаю, ви помиляєтесь. Нині кожен…

4 Жовтня, 2022
Майбутні журналісти зустрілися з радійницею Альоною Ніколенко

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій організувала тренінг “Специфіка продукування контенту для регіонального радіо”, який провела випускниця спеціальності “Журналістика”, а нині…

6 Жовтня, 2022
Студенти-медійники відвідали Суспільне: Черкаси

Студенти-третьокурсники спеціальності “Журналістика” Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали філію Національного суспільного телебачення Суспільне: Черкаси 6 жовтня. Олена Баніна,…

14 Листопада, 2022
Викладачі журналістики відвідали підсумкову конференцію за програмою «DESTIN»

Підсумкова зустріч Ради правління та координаційної групи міжнародного проєкту програми Європейського Союзу Erasmus+ KA2 DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в…