Студенти-медійники переймали досвід роботи з базами даних від «Слідство.Інфо»

29 Березня, 2024

Вебінар для майбутніх медійників про основи роботи з відкритими даними  провела журналістка «Слідство.Інфо» Яніна Корнієнко.

Зустріч організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій. На заході були присутні студенти та викладачі як в онлайн-режимі, так і в аудиторії.

Яніна Корнієнко розповіла, з чого потрібно починати роботу, де шукати теми для розслідувань, які бувають види запитів. Спікерка поділилася як приватними, так і державними сервісами, які використовують журналісти-розслідувачі, зазначивши: «Єдиний державний реєстр — це база, яку важливо знати, проте тільки з його допомогою розслідування не зробити».

На прикладах матеріалів «Слідство.Інфо» показала покрокову інструкцію роботи з різними базами даних та розповіла, в яких випадках краще використовувати той чи той ресурс.

Студентка 4-Ж курсу Анастасія Столбова поділилася враженнями від зустрічі, зазначивши, що вебінар був не тільки цікавим, але й корисним, адже бази даних є надійним джерелом пошуку інформації не лише для розслідувань. Майбутня медійниця додала, що надалі буде прислухатися до порад і використовувати ресурси, про які дізналася.

Для закріплення теоретичних знань журналістка-розслідувачка запропонувала студентам виконати практичні завдання, використовуючи різні інструменти для пошуку необхідної інформації.

«Під час підготовки студентів важливо робити акцент на практичній частині. Журналісти-фахівці мають дуже професійно вміти користуватися інструментарієм баз даних та постійно покращувати ці навички» — зазначив викладач кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Богдан Калініченко.

Авторка: студентка 2-Ж курсу Ольга Ярмолич

Фото: студентка 4-Ж курсу Мішель Іванова

Докладніше — у сюжеті СтудТБ ЧНУ

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

4 Листопада, 2022
Чому волонтерство корисне?

Я не збрешу, якщо скажу, що саме волонтерство дало мені змогу реалізувати себе повною мірою, вільно подорожувати світом, набути  цінного…

25 Лютого, 2021
«Церква – це найконсервативніший суспільний інститут», – Андрій Шиманович

Зустріч з Андрієм Шимановичем, настоятелем храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, викладачем Черкаського національного університету пройшла на кафедрі журналістики, реклами…

22 Листопада, 2015
У Черкаському національному студентів-журналістів вчили створювати новини

Практичну лекцію із тележурналістики для майбутніх медійників Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 20 листопада провела ведуча телеканалу «112 Україна»…

8 Грудня, 2015
Юлія Норовкова: “Я розумію, що мене чують, мене слухають, тому я щось значу в цьому світі”

    Наші студенти-журналісти – це надзвичайно талановиті та багатогранні особистості, що досягають значних успіхів у своїх захопленнях. Сьогодні ми…