5 джерел для пошуку можливостей

26 Жовтня, 2022

Часто молодь не знає про той величезний обсяг усього цікавого та корисного, що їм доступний.  Причина проста: нам невідомо, де шукати. Пропонуємо добірку ресурсів, які стануть у нагоді для студента на шляху до реалізації себе.

  • Молодіжні осередки. Майже в кожному великому місті є молодіжні центри – організації, які ініціюють і втілюють різноманітні освітні проєкти в багатьох сферах. Це можуть бути тренінги з  особистого розвитку, опанування нових навичок. Такі місця слугують хабом, що об’єднує активну молодь, яка прагне розвиватися. Тут легко можна знайти нових друзів, оволодіти корисними вміннями. Для нашого міста таким осередком слугує Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр (https://www.instagram.com/mrc.ck.ua/).
  • Веб-сайти. Для проактивних студентів розроблені спеціалізовані сайти, де зібрано інформацію про тренінги, стажування, програми, курси. Найбільш потужним ресурсом є сайт mozhlyvosti.com.
  • Університети.  Майже кожен заклад вищої освіти має у своїй структурі відділ, відповідальний за інформування студентів про актуальні можливості. Наприклад, у Черкаському національному університеті функціює Відділ міжнародних зв’язків
  • Телеграм-канали. Якщо ви проводите чимало часу в телеграмі, варто звернути увагу на канали, які виконують схожу з веб-сайтами функцію – поширення актуальних грантів, проєктів, стажувань. Радимо звернути увагу на @tviyspace та @ukrainiangeneration.
  • Дипломатичні установи. Якщо ви мрієте про навчання в закордонному ЗВО, чимало посольств публікують інформацію про можливість отримати грант на навчання. Наприклад, посольство США щорічно оголошує набір на програму «The Global UGRAD Program».

Артем Новіков, студент 2 курсу магістратури “Медіакомунікації”

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

3 Січня, 2020
Масштабні пожежі в Україні

Зношеність матеріальної бази й обладнання, порушення правил безпеки та людська безпечність призводять до надзвичайних ситуацій на складах, підприємствах та в…

21 Вересня, 2020
10-кілометровий забіг подолали студенти разом із завідувачкою кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ

Майбутні журналісти, рекламники й піарники разом із завідувачкою кафедри взяли участь у легкоатлетичному забігу «Черкаська десятка», подолавши дистанцію в десять…

24 Листопада, 2022
Ваше життя – ваш вибір

Кожен із нас вільний у виборі свого покликання. Чоловічі та жіночі професії, обов’язки чи справи вже давно залишилися в минулому….

19 Лютого, 2021
Студенти ЧНУ відвідали тренінг з військової журналістики

Тренінг «Військова журналістика: особливості роботи – від полігону до передової» відбувся у Черкаському національному університеті. Захід приурочений до Дня військового…