Пост про необхідність студентам англійської мови

20 Грудня, 2015

Помітила в історії новин гостру полеміку між Олегом Магльованим і Оксаною Кравченко щодо обов’язкової літератури. Якщо вже говорити про необхідність предметів, то краще б нам, журналістам, повернули іноземну мову. Тих знань, які дають викладачі англійської на першому і другому курсі, не вистачає, щоб потім застосовувати їх у житті. Згадую, що перші два семестри ми повторювали (може, хтось і вчив їх вперше, адже рівень знань у всіх різний) минулий, теперішній та майбутній часи. По ідеї, нас мали б цьому навчити в школі. Наступні два семестри ми ретельно готувались до здачі екзамену. Це, власне, і все.

Звісно, хто захоче, той сам вивчить. Проте не всі це можуть через брак часу та фінансового становища. Самостійне вивчення англійської, як і будь-якої іншої, специфічне, і протягом навчання часто виникають запитання, які бажано обговорювати та вирішувати із кваліфікованими викладачами. Середня сума, яку вимагають досвідчені черкаські репетитори, коливається від 70 до 100 грн. Чудову школу англійської мови «Yes», що неподалік ЧНУ ім. Б. Хмельницького, теж не всі можуть собі дозволити. Її прайс можна знайти в інтернеті, хоча ціни групових занять в цій школі не дуже відрізняються від індивідуальних занять з репетитором.

Про важливість іноземної мови в нашому житті навряд чи хтось буде сперечатись. Президент нещодавно підписав закон про безвізовий режим у Європу. Ми прагнемо до кращого, а самі не зможемо за кордоном зв’язати два слова. У професії журналіста особливо необхідно розуміти англійську і володіти нею. Тож, сподіваємось, згодом студенти будуть вивчати її на гідному рівні.

Вікторія Росенко, 3-Ж



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: