Ірина Головка: “Аби себе реалізувати в журналістській справі, потрібен талант плюс розум”

19 Грудня, 2015

Журналіст – складна професія, що вимагає високого професіоналізму навіть від початківців. Тож навчання в університеті – це перша сходинка до того, щоб стати майстром своєї справи. Про те, які труднощі виникають в журналіста, який тільки-но розпочав свою діяльність, ми вирішили поспілкуватися із Іриною Головкою, яка поєднує навчання і роботу в ЗМІ.

Ірина Головка Фото взяте з соціальної мережі "Вконтакте"

Ірина Головка
Фото взяте із соціальної мережі “Вконтакте”

– Ірино, привіт. Яких знань бракує початківцю, який приходить працювати в ЗМІ?

– Привіт. Початківцю насамперед бракує практики. Адже в університеті дають усі можливі знання, які можуть знадобитися журналісту, а от досвід здобувають уже безпосередньо під час роботи в ЗМІ.

Які професійні труднощі виникають найчастіше під час роботи?

– Незнання політичної ситуації міста, області та країни. Також журналіст-початківець поки не може критично мислити. Він легко може стати маріонеткою в чужих руках.

Чи достатню базу дає університет для того аби працювати на телебаченні?

– Університет дає ази медіасправи. Аби працювати у ЗМІ, зокрема на телебаченні, потрібно вдосконалювати свої вміння та здобувати нові знання. Нині для того аби працювати на телебаченні, у студентів-журналістів є всі умови. Відкриття телестудії в нашому університеті дає змогу навчитися всього, що зможе знадобитися під час роботи на ТБ.

Яких найважливіших професійних стандартів журналіст повинен дотримуватися нині?

– “Вічні” стандарти, про які говорять на кожній парі під час навчання на факультеті журналістики. Це чесність, неупередженість, об’єктивність та ін. Ці норми будуть актуальними завжди.

На вашу думку, що найважливіше повинен знати журналіст, аби реалізувати себе на телебаченні?

– Аби себе реалізувати в будь-якому сегменті медіа,  треба розум плюс талант. Ну і, звичайно, віра в себе. Якщо наполегливо йти до своєї мети, то все обов’язково вдасться.

 

Віталіна Безверха,3-Ж



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: