Чому Ви обрали спеціальність “Журналістика” в ЧНУ ім. Б.Хмельницького?

9 Грудня, 2015

З кожним роком у Черкаському національному спеціальність “Журналістика” набуває все більшої популярності. Так, за даними інформаційної системи “Конкурс”, починаючи з 2013 року, спостерігається тенденція до підвищення кількості  охочих пов’язати своє майбутнє з журналістикою. Тож ми вирішили поцікавитися в студентів-журналістів нашого університету чому вони обрали саме цей фах з-поміж усіх інших.

 Дарина Дячок, студентка 3-Ж

– Я обрала журналістику, тому що мені подобалась ця професія. Зокрема тим, що відвідуєш різноманітні заходи, знайомишся з величезною кількістю людей. От, наприклад, завдяки цій спеціальності я була на боях без правил та боксі, познайомилась із власниками чудових кав’ярень, які зараз часто відвідую і завжди вітаюсь із господарями. І таких от переваг багато. Але зізнаюсь, тоді, три роки, назад мене спокушали передачі на телебаченні про подорожі, де ведучі на своєму прикладі показували, як можна круто відпочити і що спробувати. Зараз же моєю ціллю є робота в ЗМІ, яке могло б мене акредитувати, приміром, на Каннах.

 

 

 

Анастасія Бондар, студентка 1-Ж

– Стати журналісткою було моєю мрією протягом багатьох років. З ранніх літ я любила читати, найулюбленішим предметом у школі були українська мова та література. Мені подобалося писати твори, а також я помічала за собою схильність аналізувати події, оцінювати їх. Я прагнула до цього давно. На щастя, мені вже частково вдалося втілити мрію, адже я вступила на спеціальність “Журналістика” в ЧНУ.

 

 

 

 

 

Юлія Норовкова, студентка 4-Ж

– Мені подобається спілкуватися з людьми та допомагати їм. А ще я обрала саме журналістику, тому що ця професія для рухливих людей, які не люблять сидіти на одному місці. Також завдяки цій професії завжди можна дізнаватися щось нове та знайомитися із цікавими, креативними людьми.

 

 

 

 

 

Ольга Гуржій, студентка 3-Ж

– Обрати фах, мені допомогла сестра. Вона завжди, перемикаючи телеканали, говорила: “Закриваю очі  ̶  і уявляю, що ведеш випуск новин ти”. Я дослухалася до її думки і вирішила, що здобуду фах журналіста. З молодших класів школи люблю вивчати українську мову, захоплююся літературою, була ведучою на святах. У школі відвідувала гурток “Журналістики” і ознайомилася з азами цієї професії. Я зрозуміла, що журналіст – це не лише диктор, а людина, яка інформує суспільство, формує громадську думку, вказує на проблеми, що існують і може сприяти їх усуненню. Мені непогано (як говорила головний редактор) вдавалося дописувати до районної газети. Я зрозуміла, що це саме той фах, у якому я зможу себе реалізувати. Тож подаючи документи до ВНЗ, я була впевнена, що за будь-яких умов вступлю на омріяну спеціальність.

 

Віталій Аністратенко, студент 2-Ж

– Я до останнього моменту не знав ким хочу стати в майбутньому. Я навiть не знав куди буду вступати, коли реєструвався на ЗНО, але одного разу дивився новини i подумав чого б менi не стати журналiстом. Адже у школi я часто був ведучим свят та рiзних заходiв. На той момент, коли я повинен був вступати  в Україні була Революцiя гідності, і саме в тi часи остаточно зрозумiв, що маю стати журналiстом, аби висвітлювати інформацію правдиво та об’єктивно. Пiсля того, як рiднi дiзналися про мiй вибiр, почали вiдмовляти, казали, що це небезпечно, але це стало для мене ще бiльшою мотивацiєю.

 

 

 

 

Віталіна Безверха, студентка 3-Ж



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: