Студенти-журналісти складають іспити он-лайн та оф-лайн

11 Червня, 2020

Через карантинні обмеження, заліково-екзаменаційна сесія в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, зокрема студентів-медійників, організована дистанційно. Про це повідомляє кореспондент «Студентського телебачення».

Наразі онлайн-іспити проходять у синхронному режимі для студентів 1 – 3 курсів. Викладачі активно використовують платформи «Google Classroom», «Google Meet», «Skype» та «Zoom». Для надійної ідентифікації проводять відеозапис відповідей студентів.

«Елементи дистанційного навчання використовуватиму й надалі. Сучасні платформи допомагають чітко організувати роботу студентів, викласти всі матеріали для спільного доступу. Особливо ефективними виявилися відеозаняття, бо зоровий контакт зі студентами вкрай важливий для фідбеку з боку викладача, спільної дискусії», – ділиться досвідом викладачка кафедри Світлана Коваль.

 

«Складання іспитів он-лайн було незвичним явищем, оскільки всі звикли комуні кувати з викладачами наживо. Може, і парадокс, але, виконуючи завдання вдома, я докладала більших зусиль, щоб своєчасно подати матеріали на перевірку. Мені було комфортно так навчатися, бо я вже працюю на одному з місцевих телеканалів», – розповідає студентка Нінель Власенко.

Водночас Державна атестація для студентів-журналістів 4 курсу, що розпочалася 10 червня, проходить у стінах університету. Відповідно до наказу ректора, майбутні випускники мають змогу складати іспит у комбінованій формі за бажанням – очно в групах до 10 осіб та он-лайн. Екзаменатори й студенти дотримуються рекомендацій МОЗ щодо запобігання поширенню COVID-19, використовують засоби індивідуального захисту.

  • Я трішки хвилювався під час складання іспиту, однак дискомфорту через «масковий» режим не відчув. Усі умови для проведення ДЕКу були дотримані. Найбільше радів зустрічі зі своїми одногрупниками, бо це наші останні іспити як бакалаврів, – розповів студент Іван Дерманчук.

  • Для нас у пріоритеті здоров’я наших студентів і водночас надання якісних освітніх послуг. Формат дистанційного навчання – це гарний світовий досвід, який ми здобули цьогоріч, хоч і в екстремальних умовах. Загалом студенти-журналісти постійно працюють із цифровими технологіями в межах європейського проекту «DESTIN», тому така форма нашої спільної роботи довела свою ефективність. Попри все, людського спілкування віч-на-віч не можна замінити повною мірою, тож маємо сьогодні гарну нагоду поспілкуватися з нашими бакалаврами-випускниками на державному іспиті, – зауважила екзаменаторка Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

28 Вересня, 2022
Майбутні медійники зустрілися з Максимом Гаптаром

Зустріч журналістів-першокурсників із випускником ННІ УФСК, відомим журналістом, а нині військовослужбовцем відбулася в лаунж-зоні для студентів. Захід організувала кафедра журналістики,…

20 Вересня, 2023
Студенти-медійники ННІ УФСК зустрілися з Юлією Чабаненко

Спілкування студентів інституту з власницею Черкаської майстерні друку пройшло в обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка 19 вересня. Захід…

27 Грудня, 2019
Анна Ярошенко: Найкращий час для змін у житті – це зараз

Анна Ярошенко, студентка 1-Ж курсу. 2019 рік уважає переломним у своєму житті. Про вибір фаху не шкодує, наступний рік хоче…

6 Жовтня, 2022
Студенти-медійники відвідали Суспільне: Черкаси

Студенти-третьокурсники спеціальності “Журналістика” Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали філію Національного суспільного телебачення Суспільне: Черкаси 6 жовтня. Олена Баніна,…