Флешмоби за участі рятувальників

30 Грудня, 2019

Рятувальники завжди охоче долучаються до всеукраїнських і світових акцій, які дають змогу привернути увагу суспільства до важливих тем, та до флешмобів із метою популяризації свого фаху. До вашої уваги перелік заходів 2019 року.

 

«#ESME hello from Ukraine»

Рятувальниці Державної служби України з надзвичайних ситуацій взяли участь у флешмобі, аби довести 4-річній дівчинці, що вони існують. Напередодні дитина заявила, що хотіла б стати хлопчиком, аби працювати пожежником. Першими в Україні до флешмобу долучилися рятувальниці з Черкаської, Волинської, Полтавської та Рівненської областей.

«Диспетчерки, інспекторки, психологині та фахівчині хімічних підрозділів з усіх регіонів України також упевнені в тому, що, маючи бажання та наполегливість, можна подолати будь-які складнощі й досягти мети», – ідеться в повідомленні ДСНС.

 

«ЧІПБ_LOVES_UA»

У Всесвітній день вишиванки 16 травня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відбулася акція «Всесвітній день вишиванки» – міжнародне свято, покликане зберегти народні традиції створення та носіння вишитого етнічного українського одягу, – повідомляє Відділ зв’язків зі ЗМІ та РГ закладу. Колектив кафедри іноземних мов факультету цивільного захисту створив фотозону для проведення флешмобу #ЧІПБ_LOVES_UA, участь у якому взяли співробітники, курсанти та студенти навчального закладу. За умовами необхідно було сфотографуватися у фотозоні та поширити своє фото в мережі Facebook та Instagram із цим хештегом.

 

«#Не паркуйтеся на пожежних гідрантах!»

Українські вогнеборці запустили ще один флешмоб. «Не паркуйтеся на пожежних гідрантах!» – саме такими трафаретними дописами рятувальники позначали місця розташування «проблемних» гідрантів на дорогах у різних куточках країни.

Усеукраїнський флешмоб спрямований на очищення місць, де розташовані пожежні гідранти, від припаркованих авто. Акція має на меті привернути увагу водіїв до цієї актуальної проблеми. Громадяни повинні усвідомити, що під час пожежі кожна згаяна хвилина може мати фатальні наслідки, тому неправильно припаркований автомобіль, що перешкоджає доступу пожежного автомобіля до гідранта, є вкрай негативним чинником для рятувальників. Також учасники рейдових заходів на практиці показали скільки часу витрачають на пошуки власника автомобіля, що заважає пожежникам підключитися до гідранта, та на пошук альтернативного вододжерела.

У Кропивницькому рятувальники долучилися до флешмобу «Не паркуй машину біля пожежного гідранта», про що повідомили у прес-службі ДСНС області. Захід відбувся в центральній частині міста, найбільш «запаркованій» автівками. У важкодоступних місцях фарбою по трафарету писали: «Не паркуй машину біля пожежного гідранта».

Одеські рятувальники підтримали колег та провели флешмоб під назвою «#Не лишаю машину на пожежному гідранті».

Рятувальники Київщини провели флешмоб «#НеперешкоджайЯРятуюТвоєЖиття», до них приєдналися надзвичайники Чернігівської області.

 

«#BottleCapChallenge»

До флешмобу в мережі, в основі якого лежить відкручування кришок із пляшок, приєдналися й рятувальники. Працівник Деснянського районного управління ДСНС у Києві з легкістю збив кришку з пляшки ногою, що зняли на відео його колеги.

 

«#яДонор»

14 червня на підтримку флешмобу Міністерства охорони здоров’я України – #яДонор рятувальники Кіровоградщини здали кров та поповнили банк крові обласних лікувальних установ. 51 рятувальник на чолі з начальником Управління, полковником служби цивільного захисту Віталієм Миронюком здали більше ніж 20 літрів крові, чудово розуміючи, що ця альтруїстична акція дасть комусь шанс на життя. Особовий склад Управління ДСНС в області постійно, за першої потреби, приходить до обласної станції переливання крові та виконує свій громадянський обов’язок, – повідомила Прес-служба ДСНС в області.

 

«#TetrisChallenge»

У листопаді 2018 року працівники поліції Нової Зеландії зробили перше фото в дусі «Тетріс», однак флешмоб ніхто не підтримав. У 2019-му подібний знімок зробили вже поліцейські з Цюриха, флешмоб став справжнім хітом.

Tetrischallenge – це флешмоб, який полягає в тому, щоб продемонструвати інструменти служб швидкого реагування поліцейських, рятувальників, медиків. Працівники виставляють автомобілі чи техніку, розкладають біля них свій робочий інвентар і спеціальний одяг, лягають поруч із ним на землю або на іншу поверхню. Після цього роблять фото з висоти пташиного польоту. Усе разом утворює прямокутник, який нагадує гру «Тетріс».

Українці також у тренді. У флешмобі за 2019 рік узяли участь рятувальники Львівщини та Тернопільщини.

 

«#Пролізти в драбину»

Рівненський пожежник виклав у соцмережі відео, як пролазить в отвір драбини. Отвір досить маленький, тому пролізти в нього в оснащенні рятувальника складно. Колегу підтримали інші пожежники й масово почали викладати свої спроби просунутися в отвір розміром 25 на 30 сантиметрів. Естафету перейняли й інші українські рятувальники.

 

 «Фотопроект професії рятувальників»

Цікавий фотопроект від миколаївських рятувальників містить чотири історії пожежників.

 

«#Рятувальні_очі»

Кажуть, що очі людей можуть надати багато інформації. А що передають очі наших рятувальників, можна дізнатися з флешмобу в мережі «Інстаграм». До акції долучилися Дніпровські та Миколаївські пожежники.

 

«Подаруй ялинці Новий рік»

Запорізькі вогнеборці розпочали акцію «Подаруй ялинці Новий рік», що має на меті мотивувати наших співвітчизників берегти довкілля та одночасно  подбати про безпеку під час святкування новорічних і різдвяних свят.

Рятувальники Кіровоградщини перейняли естафету. Звичайно, обираючи адресата, якому буде доставлена жива ялиночка в горщику, без вагань було вирішено подарувати бодай один чудовий день від рятувальників дитині, яка потребує чуда навіть більше, ніж інші дітки. Спільно з телеканалом «1+1» рятувальники спланували та провели подвійну акцію «Подаруй дитині та ялинці Новий рік».

 

«Новорічні привітання»

Рятувальники Рівненщини створили новорічну ялинку з пожежних автомобілів. Відеопривітання опублікувала прес-служба Головного управління ДСНС у Рівненській області. «Усіх з прийдешніми святами! Бажаємо у році новому поменше надзвичайних подій, а побільше щасливих та приємних моментів», – ідеться в повідомленні.

Автор: Ярослав Нестеренко

Позначки:



Коментарі:

7 відповідей до “Флешмоби за участі рятувальників”

  1. Світлана :

    Дякуємо за небезпечну і героїчну професію!

  2. Анатолій :

    Дякуємо рятувальникам!!!

  3. Артем :

    Актуально, в наш час! Молодці рятувальники!

  4. Валентин Домбровський :

    Рятувальники молодці! Жаль, що держава ніяк не підтримує їхню працю, і допоки не станеться якась трагедія взагалі не звертає на них увагу!

  5. Inna :

    Дуже цікава стаття!

  6. Світлана :

    Дуже цікаво. Корисно оприлюднювати такі ініціативи. Це сприяє й інформації про професію та рекламі. Хтось може стати рятувальником, коли побачить, чим займаються ще, крім прямих обов’язків, ці героїчні люди.

  7. Валентина :

    Честь і шана справжнім героям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

4 Грудня, 2023
Тетяна Бондаренко й Богдан Калініченко взяли участь у міжнародній конференції про інновації в журналістській освіті

Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Т. Бондаренко виступила на міжнародній конференції«Журналістська освіта та інновації. Які можливості існують?», що провів…

7 Листопада, 2019
Майбутні журналісти відвідали місцевий телеканал «ВІККА»

Студенти-третьокурсники спеціальності «Журналістика» побували на екскурсії на базі практики –      черкаському телеканалі «ВІККА» 6 листопада. Захід відбувся за…

26 Грудня, 2019
Безпечне святкування Нового Року й Різдва Христового

На порозі новорічно-різдвяні свята, які приносять радість і позитивні емоції від спілкування з близькими людьми. Пожежній безпеці ялинки варто приділити…

13 Січня, 2020
У здоровому тілі здорово жити

Спортивний режим у виконанні Олексія Шевченка   Автор: Тетяна Мироненко, 2-М