Добірка фільмів про рятувальників

1 Січня, 2020

Справжній рятувальник той, хто, незважаючи на небезпеку, відважно бореться зі стихією вогню у всіх куточках світу. Пропонуємо до перегляду топ-10 культових фільмів та серіалів про вогнеборців. Ці стрічки не залишать вас байдужими і ще раз переконають, що професія рятувальника – це покликання рятувати життя. Серед переліку новинки прокату та фільми, що стали класикою кінематографу, є комедії, а також документальні стрічки, засновані на реальних подіях.

🔥 «Ігри з вогнем» (англ. Playing with Fire) – американська сімейна комедія режисера Енді Фікмена (2019 р).

Сміливі, відважні, сильні та мужні чоловіки щодня дивляться в очі небезпеці, приборкуючи стихію. Вони пожежники й обрали свою професію не випадково, а за покликом душі. Головний герой Джейк Карсон – командир елітної команди пожежників, яких зазвичай відправляють на найскладніші завдання. Після останнього в їхньому колективі поповнення Джейк урятував трьох дітей із палаючого будинку. Братик та дві сестрички залишилися без даху над головою, батьки далеко, а служби опіки ще й хочуть розділити їх. Допоки триватиме врегулювання всіх питань із документами, малеча житиме в пожежній частині. Та чи вдасться пожежникам на чолі з Джейком приборкати дітлахів так само вправно, як вони приборкують полум’я?

Комедію «Ігри з вогнем» знімали в Британській Колумбії та Канаді. Про початок роботи над проектом стало відомо в жовтні 2018 року, коли Джон Сіна підтвердив, що зіграє у фільмі головну роль. Решта акторів долучилася до процесу в січні 2019 року. Режисерське крісло посів Енді Фікмен, на рахунку якого 11 телесеріалів та 7 повнометражних фільмів.

Прем’єра в Україні відбулася 26.12.2019 року, переглянути фільм можна в кінотеатрі.

🔥 «Чорнобиль» (англ. Chernobyl) п’ятисерійний британсько-американський мінісеріал 2019 року, створений і написаний Крейгом Мезіном та зрежисований Юганом Ренком.

Прем’єра історичної драми спільного виробництва американського кабельного каналу HBO та британського Sky Atlantic відбулася 6 травня 2019 року. Події сюжету розгортаються після вибуху реактора на Чорнобильській атомній електростанції, що стало однією з найбільших техногенних катастроф в історії не лише України, а й світу. Тож серіал оповідає про події 1986 року, пов’язані з Чорнобильською катастрофою. У центрі уваги – екранізовані розповіді учасників подій, які вижили після вибуху на найбільшій електростанції країни, і людей, які обіймали керівні посади. У картині зображено три сюжетні лінії: розповідь Валерія Легасова, який ділиться зібраною інформацією про причини катастрофи та ліквідацію її наслідків; Уляна Хом’юк, фізик-ядерниця, яка намагається розібратися в технологічних причинах вибуху; Борис Щербина, голова урядової комісії, який убачає причину катастрофи в безграмотному керівництві. Із їхніх оповідей постає єдина картина подій, що розкриває таємниці сумних подій минулого.

🔥 «Вогнеборці» (англ. Only the Brave) американська біографічна кінодрама        режисера Джозефа Косінські, що вийшла 2017 року.

Фільм про команду пожежників Granite Mountain Hotshots, які зіткнулися з однією з найбільш смертоносних пожеж в історії. Вони все життя тренувалися для того, щоб у разі необхідності захистити своє рідне місто від вогню. Улітку 2013 року в горах поруч із містом Прескотт у штаті Аризона через блискавку спалахнула небувала пожежа. На її гасіння було кинуто всі сили, зокрема й загін «Гранітна гора».

Біографічна драма «Вогнеборці» заснована на реальних подіях. Мовою оригіналу назва фільму «Гранітна гора» відповідає назві команди пожежників, які зробили найбільше для боротьби зі стихією. 28 червня 2013 року в лісах Аризони почалася пожежа, яку не могли загасити 13 днів. Були евакуйовані цілі міста, закриті для пересування траси, вигоріло понад 30 квадратних кілометрів землі. Пожежу вважають найбільш руйнівною за всю історію штату, крім цього, вона забрала рекордну кількість життів пожежників – 19. Режисуру фільму довірили Джозефу Косинські («Облівіон»). Робоча назва фільму – «Справа хоробрих», проте пізніше її змінили.

🔥 «Глибоководний горизонт» (англ. Deepwater Horizon) – американський фільм-катастрофа режисера Пітера Берга (2016 р.). У головних ролях: Марк Уолберг, Курт Рассел, Джон Малкович, Дилан О’Брайен, Джина Родригес, Кейт Хадсон.

Фільм-катастрофа розповідає про наслідки вибуху нафтової платформи Deepwater Horizon, що стався у 2010 році в Мексиканській затоці. У ліквідації катастрофи брали участь рятувальники з багатьох країн. Проте, незважаючи на всі зусилля, нафтова пляма встигла розтектися океаном, знищивши на шляху об’єкти флори і фауни.

🔥 «Пожежники Чикаго» (англ. Chicago Fire) – американський драматичний телесеріал. Прем’єра відбулася на телеканалі NBC у 2012 році. У травні 2013 року телеканал замовив спін-оф шоу під назвою «Поліція Чикаго». У січні 2015 року створили другий спін-оф – «Медики Чикаго». На початку травня 2018 року було оголошено про продовження «Пожежників Чикаго» (та «Медиків Чикаго») на нові сезони, сьомий сезон телесеріалу розпочався 26 вересня 2018 року. 8 листопада 2019 року телеканал замовив повний восьмий сезон, який складається з 24 епізодів. Режисерами стали Джо Чаппелль, Жан Де Сегонзак та Стів Шилл. Протягом 2012–2018 років показали шість сезонів телешоу (136 епізодів).

Чикаго вважають справжньою столицею спеціальних екстрених служб: поліції, медиків і пожежників, чий досвід намагаються перейняти їхні колеги по всій країні. Не є винятком і пожежна частина № 51 м. Чикаго, мужні рятувальники якої готові в будь-який момент прийти на допомогу постраждалим. Однак усередині колективу не все так ідеально. Періодично між пожежниками виникають конфлікти, що можуть спричинити виникнення непередбачуваних ситуацій.

🔥«Вежа» (англ. The Tower) – південнокорейський фільм-катастрофа про пожежу 2012 року, яка спалахнула в розкішному хмарочосі в центрі Сеула напередодні Різдва. Режисер фільму Кім Джі-Хун, а в головних ролях – зірки Сол Кюн Гу, Кім Санг-Кюн і Сон Йе-джин.

🔥«Команда 49: Вогняна драбина» (англ. Ladder 49) – американський бойовик, який вийшов на екрани у 2004 році. Режисер фільму Джей Рассел. Знімання відбувалися в Балтиморі та Аннаполісі, Меріленд, США. У центрі сюжету фільму – пожежник Джек Моріссон. Під час великої пожежі на складі Джек був у самому епіцентрі й рятував людей, як раптом пролунав вибух. Упавши з великої висоти, він зламав ногу та опинився у вогняній пастці. Поки колеги й товариші Моріссона, ризикуючи життям, намагаються його знайти й урятувати, він згадує своє минуле, як став пожежником, як допомагав людям і які в нього були стосунки з родиною.

🔥 «Суперпожежа» (англ. Super Fire) – фільм 2002 року режисера Стівена Куейла. У зніманнях брали участь Німеччина, Канада, США та Нова Зеландія. Суперпожежа – одне із загадкових природних явищ, це гігантська пожежа, що володіє енергією ядерного вибуху, піднімає стовп вогню й диму на висоту до п’яти кілометрів, витягує з повітря кисень і за лічені секунди знищує гектари лісу, не спалюючи, а буквально підриваючи його. У 1996 році така пожежа наблизилася на 8 миль до найближчого житлового масиву США.

🔥 «Зворотна тяга» (англ. Backdraft) – американський фільм 1991 року режисера Рона Говарда. У головних ролях знялися Курт Расселл, Вільям Болдвін та Роберт де Ніро.

Брайан МакКафферті назавжди запам’ятав, як загинув його батько – пожежник. Він став жертвою «зворотної тяги» і згорів живцем. Брайан ріс упевнений в тому, що йому ніколи не доведеться перетнутися з професією пожежника. Але доля розпорядилася інакше. Потрапивши в один загін зі своїм братом, Стівеном, Брайан незабаром виявляється втягнутий у розслідування низки дивних підпалів.

🔥 «Зворотна тяга 2» (англ. Backdraft 2) – друга частина фільму про рятувальників. Стрічка з’явилася в прокаті у 2019 році, майже через тридцять років після першої.

Сюжет розгортається у величезному мегаполісі Чикаго. Головним героєм є син відважного пожежника Стівена МакКафрі. Молодий рятувальник повинен вистежити банду торговців зброєю, які підпалюють будівлі для своїх задумів. Незабаром МакКафрі-молодший з’ясовує, що всі ці підпали є відволікаючим маневром. Справжні цілі злочинців усе ще залишаються нез’ясованими, і тільки він може пролити світло на те, що відбувається.

Приємного перегляду!

Автор: Ярослав Нестеренко

Позначки:



Коментарі:

12 відповідей до “Добірка фільмів про рятувальників”

  1. Інна :

    Дякую, за чудову добірку цікавих фільмів.

  2. Лана :

    Класна добірка! Обов’язково перегляну.

  3. Анатолій :

    Цікава добірка фільмів! Потрібно переглянути.

  4. Світлана :

    Честь і шана рятувальникам!!!

  5. Анна :

    Крута добірка, я саме шукала нові фільми для перегляду.

  6. Артем :

    Ого, цікава добірка, знав тільки 3.

  7. Олександр Миголь :

    Хорошая подборка! Спасибо!
    Давайте ещё!

  8. Ярослав Нестеренко :

    Дякую за відгуки! Продовжу працювати на такими матеріалами.

  9. Світлана :

    Дякую. Частину фільмів бачила, а деякі -ще ні. Треба переглянути. Корисно й захопливо!

  10. Женя :

    Обязательно посмотрю!

  11. Валентина :

    Добірка кращих фільмів, дякую. Дуже реалістично змальовано трагедії від пожежі у багатьох.

  12. Світлана :

    Дякую за підбірку цікавих фільмів. Обов’язково перегляну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

5 Листопада, 2022
Основна умова реалізації жінки – народження дитини

Публікуємо цикл авторських матеріалів Наталії Черкашенко «Гендерні стереотипи очима сучасного студентства», підготовлених на основі проведеного нею  соціологічного дослідження* Часто  жіночу самореалізацію, її…

16 Грудня, 2019
Тетяна Трощинська: «Сенситивне інтерв’ю — це згода журналіста стати майданчиком для версії людини»

Студенти та викладачі ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали майстер-клас «Як брати інтерв’ю…

15 Листопада, 2015
Поговоримо но-новому?

Скільки годин на тиждень майбутній “бодібілдер клавіатури” має проводити за вивченням англійської? Чи не має взагалі? Може й дійсно, навіщо…

13 Березня, 2023
XХV Всеукраїнська наукова конференція молодих учених «Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених»

Шановні студенти, аспіранти, викладачі! ЗАПРОШУЄМО Вас узяти участь у роботі XХV Всеукраїнської наукової конференції молодих учених „Актуальні проблеми природничих і…