Дар’я Роженкова: Новий рік – час, коли ти робиш крок уперед

23 Грудня, 2019

Дар’я Роженкова, студентка 4-Ж курсу. 2019 рік був важливий для її професійного зростання. Було багато відряджень, фахових семінарів, майстер-класів, форумів, конкурсів. У 2020 році чекає кар’єрних зрушень та нових медійних викликів.

  • Чим запам’ятався Вам 2019 рік?

– Насправді, дуже багато чого змінилося як в особистому, так і в професійному плані. Удалося побувати на багатьох фахових семінарах, майстер-класах, форумах і подискутувати з медійниками щодо того чи того питання. Через роботу довелося подорожувати Україною. Більше дізналася про Черкащину, оскільки часто бувала у відрядженнях по області. Для себе зрозуміла, що, які б не були перепони, журналістика – це справді моя справа.

  • Які професійні й особисті досягнення 2019 року Ви можете відзначити?

–  Разом із подругою Наталією Кузнєцовою намагаюся використовувати всі можливості й брати участь у різноманітних конкурсах. Цьогоріч, напередодні свят, уже вдруге вирішили випробувати долю в конкурсі відеоісторій українського кінодраматурга Олега Прокопенка. Зняли невеличкий художній фільм, якщо можна так сказати, про черкаську художницю Тетяну Черевань. Замість складання новорічного меню, вибору суконь, ми кілька ночей витратили на монтаж, але результат того вартував – перемогли.

  • Чи любите Ви процес підготовки й святкування Нового року?

– Не люблю підготовку до свят. Більше часу витрачаю на роботу або якісь креативні проєкти.

  • Як створюєте новорічний настрій?

– Погода не радує снігом, тому намагаюся оточити себе друзями та згадати приємні моменти, події, підсумувати досягнення та невдачі. Через деякі обставини довелося розпрощатися із старим колективом. Але це дуже круті, позитивні й талановиті журналісти, за якими я часом сумую. Вдячна їм за підтримку та фахові поради. Якось так.

  • Що для Вас особисто означає Новий рік?

– Час, коли ти робиш крок уперед. Як би нам не хотілося кар’єрних успіхів, щастя, слави чи добробуту, усе приходить поступово. Я, наприклад, цього року зрозуміла, над якими темами хочу працювати надалі. Можливо, дивно, але я справді отримую насолоду від того, що роблю. Зараз вирішила стати корисною для соціуму. Буду намагатися змінити ситуацію або порушити злободенні питання у своїх публікаціях. Над цим і збираюся працювати протягом року.

  • Чи згодні Ви з думкою, що Новий рік – це олів’є, шампанське, «Іронія долі» чи «Сам удома»?

– Ні. Для мене це зустріч із рідними, оскільки я родом із Запоріжжя і, поки навчаюся, рідко їжджу додому. У мене є маленький брат і племінниця. Тому перше, що я чую, це не привітання зі святами чи із завершенням сесії, а дитячий сміх.

  • Чи здійснювалися Ваші новорічні мрії?

– Мрії реалізуються лише тоді, коли стають метою. Думаю, усе ще попереду. А поки я докладаю максимум зусиль для здійснення мрій-цілей та працюю над самовдосконаленням.

  • Які традиції святкування Нового року збереглися у Вашій родині?

– Особливих традицій святкування в нашій родині немає. Ми просто збираємося всі разом та ділимося емоціями. Обов’язкова умова – вимкнути всі ґаджети, відкласти роботу на потім, аби не відволікатися від душевних розмов.

  • Яким Ви уявляєте ідеальне перше січня?

– Думаю, це день, коли просто відпочиваєш і нічого не робиш. Але якщо почати говорити про друге чи третє число або взагалі не зациклюватися на конкретній даті, тоді було б круто запустити власне медіа та отримати бажаний фітбек. Напевно, кожен журналіст, урешті-решт, цього прагне.

  • Чого Ви чекаєте від 2020 року?

– Я чекаю кар’єрних зрушень та нових медійних викликів, із якими, звичайно, можна буде впоратися. А також удосконалення, підвищення кваліфікації та подорожей.

  • Чого б Ви хотіли побажати собі в Новому році?

– Закінчити успішно навчання та реалізувати всі плани. А також написати, відзняти багато вдалих журналістських матеріалів, у яких можна поекспериментувати не лише із жанрами, але й із формою подання інформації.

 

Автор: Ярослав Полянецький, 2–М

Фото з особистого архіву героїні

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

14 Січня, 2020
Масштабні катастрофи літаків українських авіаліній

Наймасштабнішими надзвичайними ситуаціями справедливо вважають катастрофи літаків. До вашої уваги добірка найрезонансніших катастроф літаків українських авіаліній.   Падіння Як-42 під…

3 Листопада, 2021
Нові освітні можливості для студентів-медійників

Студенти й викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій розпочинають навчання в партнерстві з Національною спілкою журналістів України, Європейською федерацією журналістів….

19 Березня, 2024
Вебінар про журналістські розслідування від Слідство.інфо провели для студентів-медійників

Анна Бабінець, редакторка-засновниця, керівниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» розповіла майбутнім медійникам про основи роботи над розслідуванням. Вебінар організований кафедрою журналістики,…

11 Січня, 2020
Власний світ і кава

Кавова магія від Дарини Бухенської     Задоволення від малювання під час робочого процесу Автор: Тетяна Мироненко, 2-М