Ірина Філенко: «Для мене журналістика – це виклик»

10 Червня, 2019

Ірина Філенко, журналістка телеканалу «UA:Черкаси». Випускниця 2011 року (фото з власного архіву героїні)

Амбітна та впевнена в собі дівчина, яка має прекрасне почуття гумору. Вона спробувала себе багато в чому: писала статті, була тривалий час радіоведучою, нині ж – успішна журналістка-телевізійниця. Ірина знає, як подати інформацію, щоб аудиторія була максимально зацікавлена. Усе тому, що вона отримує задоволення від якісно виконаної роботи. «Мені подобається дивитися на результат праці над сюжетом, яким я просто «горіла». Коли тривалий час «виношувала» ідею, працювала з героями, готувала їх і себе до розмови, вибирала найвдаліші синхрони – і результат виправдав очікування. Нині розумієш, що всі зусилля були недаремними», – зізнається дівчина.

Ірина любить свою професію, бо це змушує її розвиватися, щодень шукати нову інформацію й долати перешкоди. «Наразі працюю над темою, пов’язаною з перевізниками. Телефонувала до семи героїв, із яких частина відмовила, інша – проігнорувала. Тому для мене журналістика – це виклик», – розповідає медійниця. Їй подобається долати труднощі, бо в цій справі саме від наполегливості та цілеспрямованості залежить хороший результат. Ірина ніколи не перестає вдосконалюватися. Навіть після закінчення університету, де, за її словами, студентам закладають  хороші знання, дівчина продовжує працювати над собою. Вона відвідує тренінги та майстер-класи, а отримані навички реалізує в роботі.

Ірина в радіостудії разом із гостею ефіру Катею Жесть (фото з власного архіву героїні)

«Варто лише згадати прізвище та ім’я Ірина Філенко – і відразу бачу неймовірну дівчину, розумну, людяну, із гарним почуттям гумору, високорозвинену в професійному плані, готову щодня еволюціонувати до нових висот, та ще й гостру на язик. Це Ірина записувала мої «крилаті вислови» до спеціального блокнота, це вона вчилася культури пиття брюту, це сама та випускниця, яка й досі згадує мене у своїх інстаграм-історіях. Поважаю Іру як автора цікавих і гуманних матеріалів, як журналістку, для якої не існує нічого неможливого, як людину, яку завжди приємно згадувати, із якою радієш зустрічі та спілкуванню», – з теплом згадує колишню студентку завідувач кафедри Тетяна Бондаренко.

Коли Ірина в кадрі, одразу видно, що працює професіонал. Упевнений голос, чітка дикція та повна відсутність страху перед камерою демонструють багаторічний досвід у медіа. Вона хотіла би бути відомим шеф-поваром десь у Провансі та готувати гребінці під вершковим соусом, натомість Ірина готує якісні новини та робить це «зі смаком».

Оксана Секретаренко

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

30 Грудня, 2019
Флешмоби за участі рятувальників

Рятувальники завжди охоче долучаються до всеукраїнських і світових акцій, які дають змогу привернути увагу суспільства до важливих тем, та до…

22 Січня, 2020
Магістри захистили випускні роботи зі спеціальності “Медіакомунікації”

Публічний захист магістерських робіт студентів спеціальності «Медіакомунікації» відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Організатор — кафедра журналістики, реклами…

6 Січня, 2020
Як уникнути пожежі через дитячі розваги?

Усім відомо про велику любов дітей до вогню. За повідомленнями рятувальників, відсоток пожеж, які виникають від так званих дитячих пустощів…

8 Січня, 2020
Different ways to say