Студенти-журналісти побували на міні-тренінгу

1 Березня, 2019

Майстер-клас з теми кулінарної журналістики для майбутніх медійників у межах пари «Проблематика в ЗМІ» провела фуд-блогер Альона Гудзенко 28 лютого в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького. Про це повідомляє наш кореспондент.

Фото з особистої сторінки у “Фейсбук” Альони Гудзенко

Оригінальну пару для студентів організувала Тетяна Бондаренко, завідувач кафедри «Журналістики, реклами та PR-технологій». За її словами, випускниця ЧНУ ім. Б. Хмельницького Альона Гудзенко змогла показати студентам, що кулінарна журналістика сьогодні – це продуктивний напрям.

Під час міні-тренінгу фуд-блогер презентувала різні телевізійні, друковані та інтернет-проекти на тему кулінарії, а також розповіла про основи фуд-фотографії та фуд-стайлінгу. Крім лекції, на тренінгу також була і практична частина – студенти готували панкейки та пробували їх фотографувати.

Фото з особистої сторінки у “Фейсбук” Дар’ї Роженкової, 3-Ж курсу

«Уперше я виступала перед аудиторією з такою темою, вперше ділилася своїм досвідом і знаннями у цій сфері. Мені сподобалося, це була цікава практика», – зазначила Альона Гудзенко на своїй сторінці в “Інстаграм“.

За словами Таїсії Агавердієвої, студентки 2-Ж курсу, пари, проведені у такому форматі, більш корисні, ніж звичайні лекції, тому що зацікавлюють.

«Мені дуже сподобалося, бо інформація була подана в доступній формі.  Спочатку нам показали різницю між звичайними фотографіями їжі та тими, де використовують фуд-стайлінг. Для мене найбільш корисними стали практичні поради: який посуд та фон добрати, щоб фото мало кращий вигляд. Отриманні знання буду використовувати на практиці»,  – зазначила студентка.

Фото з особистого архіву Ірини Кіреєвої, 3-Ж курсу

«Шеф-кухарем» пари став студент 2-Ж курсу Антон Таран. Майбутній медійник не тільки навчився фотографувати їжу, але й готував смачні панкейки для одногрупників.

«Це було дуже круто. Вважаю, що  такі пари набагато ефективніші, ніж просто сухий текст лекцій. Особисто я запам’ятав майже весь матеріал. Крім того, під час практичної частини ми все зробили від «а» до «я» самостійно. Спочатку робили для панкейків тісто, потім смажили їх, прикрашали, виставляли світло, тінь і фотографували», – сказав Антон Таран.

Текст: Світлана Небилиця

Позначки:



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи:

7 Грудня, 2018
Студенти-журналісти долучилися до благодійного ярмарку

Захід відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 6 червня. Про це повідомляє наш кореспондент. 

10 Січня, 2020
Ведуча за покликанням

Анна Харченко вміє дарувати настрій і радість своїм глядачам Автор: Тетяна Мироненко, 2-М

26 Грудня, 2019
Безпечне святкування Нового Року й Різдва Христового

На порозі новорічно-різдвяні свята, які приносять радість і позитивні емоції від спілкування з близькими людьми. Пожежній безпеці ялинки варто приділити…

15 Листопада, 2015
Поговоримо но-новому?

Скільки годин на тиждень майбутній “бодібілдер клавіатури” має проводити за вивченням англійської? Чи не має взагалі? Може й дійсно, навіщо…