Журналістика навіть в телефоні

21 Грудня, 2015

13 мобільних додатків рекомендує австралійсько-німецький репортер та медіатренер Гай Деген для журналістів, щоб працювати з аудіо, відео фото та стрімінгом, повідомляє “MediaSapiens“.

Гай Деген говорить, що телефон  ̶  це мультимедійний засіб у кишені: «Це те, що ви маєте завжди з собою. Це ̶ гнучке знаряддя». Можливість знімати відео, фотографувати, використовувати мобільні додатки для покращення якості своїх матеріалів ̶ все це повинні використовувати журналісти у своїй діяльності. Вміння використовувати мобільний телефон для роботи медійника ̶ необхідна «навичка» кожного громадянського журналіста.

За словами Гая Дегена, публікація, яка сподобається аудиторії можлива лише тоді, коли журналіст знає, як правильно використовувати мобільний телефон для своєї роботи, й коли він впевнений, що матеріал, який він створює, є конкурентоспроможним та цікавим. А для того, щоб зробити свою публікацію саме такою мобільний телефон може надати багато можливостей.

Перш за все це спроможність записувати аудіофайли. Щоб звук можна було якісно записати та використати, на мобільний телефон варто встановити одну з цих програм:

Audioboo ̶ універсальний інструмент для роботи з аудіо. Найчастіше використовується на мобільних пристроях. Програма призначена для запису, трансляції та розповсюдження аудіо.

Soundcloud  ̶  інструмент для роботи з аудіо, що дозволяє завантажувати та поширювати аудіофайли. Сайт дає змогу поширювати аудіофайл у соціальних мережах та на персональних сторінках, блогах тощо за допомогою функції вставки. Запис може візуалізуватися за допомогою фотографії.

Voice Memos ̶ програма, яка дозволяє використовувати мобільний телефон в якості диктофона для запису якісного звуку.

Програми для роботи з відео:

PicPlayPost  ̶  мобільний додаток для створення відеоколажів. Дозволяє додавати музику та завантажувати готовий матеріал на Facebook, Vine та Instagram.

ThingLink  ̶  програма, яка дозволяє зробити відео та фото більш інтерактивним. Програма дає змогу створити захопливіший і цікавіший контент.

Vine  ̶  програма для створення інтерактивних коротких відео з ефектом руху.

Програми для роботи з фотографіями:

Instagram ̶ мобільний додаток для поширення фото. Дозволяє також редагувати фото безпосередньо перед завантаженням.

Picmonkey ̶ онлайновий фоторедактор, безкоштовний інструмент для роботи з фото. Програма дозволяє редагувати фото, створювати колажі та елементи дизайну.

Snapseed  ̶  мобільний додаток для роботи з фотографіями. Програма дає можливість працювати з фотографіями безпосередньо на мобільному телефоні та застосовувати велику кількість інструментів редагування: яскравість, контраст, насиченість, тіні, світло, тепло тощо. Програма має подібне призначення як і Picmonkey.

Віталіна Безверха, 3-Ж

 

 



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: