Перевіряли черкасців на чуйність

20 Грудня, 2015

Тиждень тому черкаські ЗМІ повідомили про те, що в Смілі, неподалік обласного центру, відбувається масове знищення бездомних псів. Ситуація дійшла до того, що отруїли собаку, улюбленицю школярів, а не “вуличного ворога”, від якого варто чекати небезпеки. На жаль, притулки для собак не можуть вмістити всіх бідолаг, тому той, хто залишився жити на вулиці, знаходиться під загрозою.

Ми з Мариною вирішили провести експеримент, чи готові черкасці допомогти чотирилапим друзям. Ідея така: ми дві волонтерки з черкаського міського товариства захисту тварин «Друг». У зв’язку із закриттям притулку, необхідно віддати всіх собак у добрі руки, або ж їх просто присиплять. Для ефективнішої реакції ми два дні назад розвісили на зупинках і стовпах оголошення з номером телефону, хоча дзвінків так і не пролунало.

Від перехожих ми отримали більше відмов, ніж розуміння, хоча декілька добрих людей знайшлося. Одна жіночка пообіцяла розповісти своїм знайомим про нашу проблему. Ще один добродій захотів узяти песика своїй мамі, яка живе у приватному будинку і не має охоронця у дворі. Особливо здивувала реакція випадкової співрозмовниці, студентки. Вона так повірила вигадці про вбивство собак, що з сльозами на очах взяла наш номер телефону і пішла залучати до доброї справи своїх друзів.

Не хотілося б наголошувати про ті невдачі у нашому експерименті (а їх було чимало), тому просто сподіваємося, що кілька чотирилапих щасливців таки знайдуть собі нових господарів.

Вікторія Росенко



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: