«Працювати не можна навчатися», − де поставити кому?

8 Грудня, 2015

    Закінчити навчання і влаштуватися на роботу за спеціальністю − мрія ледь не кожного студента. Проте знайти роботу після одержання диплома випускникам іноді буває дуже важко.  У нашому університеті є студенти, які завчасно намагаються вирішити цю проблему: одночасно і працюють, і здобувають вищу освіту. Для того, аби дізнатися, чи важко молоді поєднувати ці два заняття, ми поспілкувалися зі студентами-журналістами.

4Дарина Дячок, студентка 3-Ж курсу, журналіст інтернет-видання «In.ck.ua»

− Працювати та навчатись складно, особливо без оформлення індивідуального плану. Треба відвідувати всі заняття. До того ж, у працедавця теж є свої вимоги: постійно бути на зв’язку, завжди мати можливість за найкоротший час відредагувати і надіслати матеріал, або «залити» його на сайт. Але таким чином можна здобути такий потрібний у майбутньому досвід роботи.

 

 

 

 

1Володимир Левченко, студент 2-Ж курсу, відеоператор у фітнес-клубі «Mіami Gym», створює проекти для Громадського ТБ

− Поєднувати роботу з навчанням складно, але можливо. Це корисно, тому , що отримані знання в університеті відразу можна втілити на практиці. Зараз я задіяний в багатьох проектах, як відеоператор та режисер. Роботи постійно вистачає, але навчання відбирає багато часу і сил, тож доводиться «крутитися», щоб усе встигати.

 

 

 

 

 

 

3Ольга Хорошко, магістрантка, журналіст радіо «Рось»

− Поєднувати навчання і роботу я почала із другого курсу.  Коли я проходила практику на ОДТРК “Рось” – мені запропонували залишитися. Спочатку я працювала в новинному відділі, готувала матеріали для вечірніх та ранкових радіовипусків. Після першого року роботи мені доручили вести авторську радіопрограму “Вечірні діалоги”. Спочатку поєднувати було складно, не могла знайти “відповідний, потрібний” тепм життя. Потім – простіше. Плюси поєднання роботи з навчанням у тому, що в університеті – теорія, на роботі – практика. Таким чином можна стати хорошим універсальним журналістом, якщо, звичайно, старатися і багато трудитися.

 

 

 

5Андрій Вєков, студент 3-Ж курсу,  головний редактор сайту «Черкаський спорт»

− Одночасно навчатися і працювати важко. Мені це робити не дуже вдається. Зараз навчання відійшло на другий план, оскільки бути одночасно у двох місцях майже неможливо. Це для мене зараз вагома проблема, оскільки хочеться встигати все, а зробити це проблематично.


2Ірина Головка, магістрантка, журналіст ТРК  “Вікка”

− Роботу з навчанням завжди поєднувати важко. Тим паче, коли ти журналіст. Бо ця професію – це завжди рух, це незаплановані події, непередбачувані герої та вічний дедлайн. Треба бути готовим, що ти будеш десь недопрацьовувати. Тут без варіантів. Чи варто поєднувати роботу з навчанням? Варто! Тому, якщо є можливість працювати, то треба йти, це однозначно. На практиці ви дізнаєтеся усі підводні камені, посадовців знатиме в обличчя (якщо пощастить, то вони вас), ви розширене свою телефонну книгу від контактів прес-служб до особистих номерів чиновників. Ви дізнаєтеся про українську журналістику не лише зі слів медіаекспертів, а й відчуєте на собі усю повноту їхніх слів.

 

 

 

Ольга Гуржій, студентка 3-Ж курсу



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: