Студентам-журналістам провели тренінг з медіаграмотності

19 Грудня, 2015

Викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, кандидати філологічних наук, доценти Тетяна Григорівна Бондаренко та Олена Леонідівна Надточій 18 грудня провели тренінг студентам журналістам та редакторам третього курсу на тему «Медіаграмотності».

Захід був організований, щоб дослідити рівень знань студентів щодо правдивості медіа, а також наочно поінформувати їх про різницю термінів «інформування» та «пропаганда».

Викладачі побудували тренінг на практичних завданнях, тож він не був переобтяжений теорією. На початку заходу студенти на маленьких листочках написали свої очікування від тренінгу та перестороги, які Тетяна Григорівна й Олена Леонідівна озвучували вкінці тренінгу. Також студентам запропонували визначити різницю між явищами простого інформування та пропагандою і, як приклад, показали фейки у різних типах ЗМІ. Найдоречнішими зразками слугували повідомлення російських ЗМІ про українські події, зокрема в зоні АТО.

Студенти, разом з викладачами, створювали о собисте медіаполе. Метою цього завдання було визначити, скільки годин на добу та з яких джерел людина поглинає інформацію. Учасники тренінгу мали змогу продемонструвати творчі здібності, коли зображували джерела інформації на власному малюнку.

Організатори заходу потурбувалися про студентів і наприкінці пригостили їх гарячими напоями та солодощами.

Олена Леонідівна звертається до студентів

Олена Леонідівна звертається до студентів

Тетяна Григорівна прикріплює на дошку очікування та перестороги

Тетяна Григорівна прикріплює на дошку очікування та перестороги

Сдуденти виконують завдання

Студенти виконують завдання

Вікторія Росенко, 3-Ж

Фото: Альона Дудник



Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі дописи: